» утре опасна жега, градусите до 39

¬ремето ще е перфектно на морето
22 юни 2024 12:54, јлександър ѕопов
1
» утре опасна жега, градусите до 39
—нимка: ƒимитър  ьосемарлиев, Dnes.bg

ѕрез нощта над по-гол€мата част от страната ще бъде предимно €сно и почти тихо. ”тре ще бъде предимно слънчево и горещо, съобщиха от Ќационални€ институт по метеорологи€ и хидрологи€. —лед об€д над планинските райони главно в «ападна Ѕългари€ ще има временни увеличени€ на облачността и на отделни места ще превали и прегърми. ўе духа слаб до умерен в€тър от изток-югоизток.

ћаксималните температури ще бъдат между 34° и 39°, в »зточна Ѕългари€ - малко по-ниски, в —офи€ - около 34°. јтмосферното нал€гане ще продължи да се понижава и ще бъде по-ниско от средното за месеца.

ѕо „ерноморието ще бъде предимно слънчево. ўе духа до умерен североизточен в€тър. ћаксималните температури ще са 26°-28°. “емпературата на морската вода е 24°-25°. ¬ълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

¬ планините ще бъде предимно слънчево, след об€д - с временни увеличени€ на облачността. Ќа отделни места в масивите от «ападна Ѕългари€ ще превали и прегърми. ўе духа слаб до умерен в€тър от юг-югоизток. ћаксималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 28°, на 2000 метра - около 21°.

¬ началото на следващата седмица в низините ще се задържи горещо и предимно слънчево, но ще започне понижение на температурите; въздушната маса ще се лабилизира.  раткотрайни валежи, придружени и с гръмотевици, ще има в следобедните часове в понеделник над планините и планинските райони в ёгозападна Ѕългари€, във вторник - на повече места в «ападна и ÷ентрална Ѕългари€. ѕо „ерноморието ще остане предимно слънчево, с до умерен източен в€тър и температури до 30°.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


1
ќще по темата: времето
ќще от —траната
 ола блъсна и уби пешеходка във ¬елико “ърново
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари