Малък, но важен

Малкият сезон в Сфумато е вече в разгара си. Като възможност да видим българското изкуство утре, невинността на Идеята, търсенето като процес, истината която се крие зад буйната творческа младост...
2 юли 2007 18:06,
Малък, но важен
Снимка: Сфумато

Малкият сезон в Сфумато е вече в разгара си. По традиция най-доброто, направено през годината от всички студенти по университетите за изкуства, може да бъде видяно в театъра-лаборатория.

След като минаха наистина чудесните “Оскар и розовата дама” на Йордан Славейков и “Градината” - постановка на Десислава Шпатова, сценарий – Снежина Петрова, с участието на студенти от специалност Сценични изкуства от НБУ, ни очакват редица други изненадващи случки.

На 2 юли, понеделнишки, вечерта се открива с “В очакване на Годо” на младия режисьор Теодор Петелов. Следват Sound objects на No musicians Art group – части от уъркшоп на Венелин Шурелов и студенти от НХА. Черешката на вечерта е прожекцията на най-добрите филми от последния студентски кинофестивал в Балчик

Оттам нататък бихме предписали като задължителни лекарства за носталгията по традиционния сезон по театрите следните арт-предизвикателства:

“Нищо по-хубаво” с Касиел Ноа Ашер, режисьор Младен Алексиев във вторник

Ambient Anarchist в сряда

Попара в четвъртък

“6 000 000 000”, театър “Никои”, автор Магдалена Митева , музика Владо Ковачев в петък
“Ане: Мъртви градове” режисьор Касиел Ноа Ашер също в петък

Прожекцията на филми на НАТФИЗ и НБУ в събота

“Стари времена” режисьор Мартин Вангелов в неделя.

Разбира се, всичко друго е препоръчително. И чудесно. Като възможност да видим какво очаква българското изкуство утре. Като възможност да видим невинността и идеализма в изкуството, лишени от комерсиалност. Като възможност да бъдем заедно с идеята в зародиш, с търсенето като процес, с истината, която наднича зад искреността.

Програмата на малкия сезон е на http://sfumato.info/index.php?show=acts&id=98

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание