Шекспир както ни харесва

В Армията гостува Драматично-куклен театър “Васил Друмев” Шумен с представлението “Както ви харесва”. Повече за него - тук
21 яну 2008 16:29,
Шекспир както ни харесва
Момент от представлението. Снимка: Драматично-куклен театър “Васил Друмев” Шумен

 На 26 януари от 19 часа на сцената на Театър Българска Армия гостува Драматично-куклен театър “Васил Друмев” Шумен с едно от най-новите си репертоарни заглавия.

То е по пиесата на Уилям Шекспир “Както ви харесва”, режисьор е Владлен Александров, сценографията и костюмите са на Елена Иванова, хореография - Таня Соколова, автор на текстовете - Даниел Рашев.

В постановката участват Стефан Сотиров, Кольо Михайлов, Валентин Ченков, Милен Алексиев, Кольо Стайков, Милен Димитров, Димитър Караиванов, Владимир Димитров, Николай Скачков, Любен Попов и др.

Идеята на екипа е спектакълът да бъде съвременен прочит на една от върховите комедии на Шекспир За целта в представлението има редица препратки към съвремието – нещо леско постижимо, когато се поставя пиеса на ненадминатия драматург.

Според режисьора, “зад всяка алегория, зад всяка метафора се чете днешният живот. За екипа, спектакълът е и своеобразен опит за завръщане към общочовешките ценности.

“Както ви харесва” е сложен, зрелищен, чувствен, атрактивен спектакъл, в който темите за свободата и правото на избор и любов в света на човека са водещи. Една от целите на екипа е да създадат едно стойностно представление, чрез което зрителят да се потопи в поетичния свят на Шекспир, но не само посредством образите, персонажите и случките, а и чрез особената провокираща визия и атмосфера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание