Балет Моисеев с още концерти

Трупата отменя участията си в Полша, заради българската публика
15 май 2008 11:14, Петя Славова
Балет Моисеев с още концерти
Снимка: БГНЕС

След концерта си в София на 22 май в рамките на Салона на изкуствата, балет Моисеев ще има допълнителни участия Пловдив и Варна.

Феновете у нас успяха да удължат визитата на артистите от трупата и те обявиха датите за следващите си концерти.

Те са общо четири -  на 23 и 24 май артистите играят в Двореца на младежта и спорта във Варна, а на 26 и 27 май в Панаирна палата 3 в Пловдив.

Ако наистина искате да видите хореографията на Игор Моисеев, ще трябва да побързате с купуването на билетите, защото се оказа, че местни предприятия масово изкупуват билетите и за четирите спектакъла.

А шоуто наистина ще е грандиозно. В него ще участват 90 професионални изпълнители, които ще представят руски, молдовски, украински, аржентински, гръцки, испански и други танци на народите като специална част от програмата ще бъде част от български танц.

Реквизитът им тежи повече от 3.5 тона. Ще дойде и камион от Турция, който ще донесе пищна драперия с обща дължина 1 км , с която ще бъде обшита специално изградената за целта сцена с внушителните размери 24 х 16 метра.

Заради тези извънредни концерти, балет Моисеев отмени концертите си в Полша. Затова пък у нас не е идвал от 30 години.

От създаването си до сега, ансамбълът ни е посещавал през 1945 г., 1962 г. и 1978 г.

Държавният академичен ансамбъл за народни танци на Русия е първият в света професионален колектив за народни танци, основан на 10 февруари 1937 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание