Антистатично движение

За четвърти път ще видим най-интересното от родната и европейската танцова сцена
Обновена: 25 мар 2011 15:21 | 25 мар 2011 14:55,
0

Вива Мандич. Снимка: Антистатик

За четвърти път в София ще се проведе фестивалът за съвременен танц и пърформанс „Антистатик”.

В продължение на 5 дни публиката ще може да гледа 11 представления, от които – две премиери и две безплатни представяния – на нова книга и на европейски университет.

„Антистатик” представя най-интересните европейски пърформанс течения и обогатява и разнообразява културния живот на столицата, показвайки идеи, практики и тенденции в съвременния танц.

На фестивала отново ще присъстват интересни имена от международната пърформанс сцена.

За първи път в България гостува немският феномен Ligna – Radio Ballet, притежател на множество международни награди.

Сред гостите са имената на Ан Журен (Франция/Австрия), Крут Юрак (Естония/Австрия), Марко Мандич (Словения), Ан Калер (Германия) и Александър Андрияшкин (Русия).

Специално за фестивала “Антистатик” пристига спектакълът EIO на Мария Баронча (Румъния), Драгана Булут (Сърбия) и Едуард Габия (Румъния), награден с Prix Jardin D’Europe.

Българските представления са Danza на танцова компания „Дюн“ и Écorché на Мирослав Йорганов и Валери Миленков.

Още по темата
3 апр 2008 17:32

Отново ще бъде представена и провокационната пърформанс инсталация “+/- 359 Topology” - съвместна работа на германците Deufert+Plischke и организаторите на „Антистатик“ Бbrain Сstore Пproject.

Със свободен вход ще бъде премиерата на книгата “Танцови представи и артистични предпочитания“ на Галина Борисова, която тази година обещава да предизвика публиката не с танцов пърформанс, а с революция на книжния пазар.

Друг безплатен акцент е представянето на театрална академия DasArts в Амстердам, където може да бъде изучавана една от най-авторитетните магистърски програми за театър в Европа.

Представленията ще се състоят в Червената къща, Младежкия театър, Театрална лаборатория @лма @лтер и галерия “Райко Алексиев”.

Виж пълна програма на Антистатик 2011!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари