Най-известните български балет майстори на една сцена

Уникалният спектакъл ще бъде на 29 март в НДК
Обновена: 14 мар 2012 09:43 | 14 мар 2012 09:43,
0
Най-известните български балет майстори на една сцена
Снимка: „Звездите на българския балет”

Уникално събитие очаква почитателите на българския балет. На една сцена ще се съберат най-известните български балет майстори, които работят в световни театри, както и солистите на Софийска опера и балет.

Проектът е в подкрепа на звездите на българския балет, като зад него седи Сара-Нора Кръстева, ръководител на националната балетна трупа, а идеята е подкрепена и от Цветан Иванов, управител на Фестивална програма „Приятели на България”.

Спектакълът ще се състои на 29 март, зала 1 на НДК.

Специално за „Звездите на българския балет” ще долетят Вяра Начева,солист в Щаатсопер, Берлин, Петя Илиева – солист на Финландския национален балет, Момчил Младенов – солист на „Сюзан Фарел балет”, Сергей Сергиев – хореограф в Indiana Ballet Conservatory.

Програмата включва класически произведения и световни образци на модерния балет. Билети могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim, с отстъпка до 11 март 2012 година, и от касите на НДК.

Примабалерината Сара-Нора Кръстева ще остане в историята на българското изкуство като най-младият директор на представителната ни балетна трупа и като човека водил битка с успешен край за ранното пенсиониране на балетисти и балерини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари