Вярвам в бъдещето на българския театър

Владимир Пенев изпрати официално поздравление
26 мар 2013 17:23, Петя Славова
0
Вярвам в бъдещето на българския театър
Владимир Пенев. Снимка: Булфото

В навечерието на Деня на театъра новият министър на културата Владимир Пенев поздрави артистите и цялата българска театрална общност.

"Скъпи колеги и приятели, на 27 март огромна общност от хора чества величието на театъра, който се ражда в дълбоката древност и като жива вода остава. Театърът е концентриран живот, той е по-красивата версия на живеенето. И всички вие - актьори, режисьори, сценографи, драматурзи, композитори, технически и административни екипи, заедно с хилядите си зрители, създавате всеки ден онази магическа ситуация, в която чрез сълзи и смях се пречистват душите", пише в поздравлението министърът-актьор.

"Избрали сме театъра за наша житейска мисия и аз знам колко страдания и възторг се крият в създаването на един спектакъл. Знам за усилията и безсънията, за щастливото опиянение от зрителските аплодисменти. Всичко това е нашият път към публиката, в името на която работим.

Вярвам в доброто бъдеще на българския театър, в неговата жизненост, която всички поддържаме с талант и воля. Желая ви от сърце вдъхновение, любов и успехи - и на сцената, и в живота! Честит празник!" - се казва още в поздравлението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари