Ailey II ще участва и в Dancing stars

На живо може да видим спектаклите на 24-и и 25-и април
Обновена: 18 апр 2013 14:36 | 18 апр 2013 14:36, Петя Славова
0
Ailey II ще участва и в Dancing stars
Снимка: Американски балет за България

Ailey II, първият афроамерикански балетен театър, който пристига у нас, за да изпълни два спектакъла в рамките на Американски балет за България, ще участва в телевизионното шоу Dancing Stars. Култовата танцова трупа ще се качи на сцената на Dancing Stars на 22-ри април, а на 24-ти и 25-ти, ще излезе пред публиката в Зала 1 със заключителните спектакли от тазгодишното си европейско турне.

 “Цялата трупа изглежда фантастично. Няма никакво съмнение, че бъдещето им принадлежи” - пише The New York Times за Ейли II и действително - за почти 40-годишното си съществуване (трупата е основана през 1974 г.), младите танцьори на най-популярния смесен танцов театър в САЩ, Alvin Ailey Dance Theater, успяват да получат признание в цял свят, отбелязват организаторите.

През април Ailey II ще приключат своето европейско турне в България с два спектакъла в зала 1 на НДК. Спектаклите ще бъдат различни - на 24 април Ailey II играят балетите “Отзвуци”, “Зовът”, “Преследване” и “Откровения”, а на 25 април - “Ръждив”, “Досконджо”, “Един забравен миг” и отново “Откровения”.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари