"Приказки за кларинет" разказва Стефан Вълдобрев

Музикалното оформление е на солистът Михаил Живков
Обновена: 19 апр 2013 12:06 | 19 апр 2013 12:06, Петя Славова
0

Михаил Живков. Снимка: Фортисимо Фамилия

12
Следващата музикална покана, отправена ни от Фортисимо Фамилия е “Приказки за кларинет”. Ще ни ги разкажат солистът Михаил Живков и актьорът Стефан Вълдобрев на 20 и 21 апприл в зала България.

Кларинетът е инструмент, който може да изпълнява както пиеси на Брамс, Моцарт и Карл Мария фон Вебер, така и сонатата за кларинет и пиано на Бърнстейн например. Кларинетът, който спада към групата на дървените духови инструменти, е един от тези представители на симфоничния оркестър, на които също толкова добре пасват неравноделните ритми на българската народна музика. Всичко това пред деца и родители ще покаже Михаил Живков този уикенд (20 и 21 април) в зала "България".

"Днес информацията е на милиони пъти по-високо ниво и на децата им се предлагат стотици начини за забавление. Ние искаме да им покажем, че има нещо и отвъд компютърните игри", коментира солистът Михаил Живков.

От 1997 година насам той е част от оркестъра на Софийска Филхармония. В биографията си има записани още концерти с Navarra Symphony Orchestra, Испания, както и с Harlem Theater Orchestra, Ню Йорк. Многогодишния му опит пред публика гарантира непринудено поведение, което с лекота ще го доближи до децата. "Подбрал съм произведения от разнообразни жанрове. Класическа музика на първо място - има Моцарт, Вебер... това са двамата най-известни композитори, писали за кларинет. Съвсем в края на живота си Моцарт започва да използва кларинета, но много му харесвa. Ще има още джаз и филмова музика", разказа Михаил Живков за подбора на произведенията, които ще чуем в "Приказки за кларинет".

Заедно с Михаил на сцената ще излезе неговият близък приятел, актьор и музикант - Стефан Вълдобрев. Завършва НАТФИЗ в класа на Тодор Колев и бързо става познато лице с появата си в студентската телевизионна програма "Ку-ку" . През последните години участва в българските филми "Изпепеляване", "Стъклената река" и "Миграцията на паламуда" и направи своя дебютен документален филм "Манчестър Юнайтед от Свищов". Стефан е още автор на музиката към новия български сериал "Недадените".

Диригент на "Приказки за кларинет" е Павел Златаров, който ще води оркестъра на Софийската филхармония.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари