Петър Стоянович ще осигури достъп до Операта

Министърът на културата търси начини за достъп на зрителите
20 юни 2013 13:52, Петя Славова
7
Петър Стоянович ще осигури достъп до Операта
Петър Стоянович. Снимка: Булфото

В отговор на притесненията на Софийската опера и балет за натрапеното силово присъствие на привърженици на "Атака", министърът на културата д-р Петър Стоянович съдейства за осигуряване на свободен достъп на зрителите до Софийската опера и балет.

Стоянович покани тази сутрин в сградата на операта вр. н. директор на СДВР комисар Ивайло Спиридонов и директора на дирекция "Обществен ред и сигурност" в Столичната община Красимир Димитров, за да обсъди заедно с тях и с директора на операта акад. Пламен Карталов достъпа на зрителите на оперните спектакли, съобщава пресцентърът на Министерството на културата.

Спешната намеса на д-р Стоянович се наложи заради струпването на много хора по улиците около сградата на операта в последните вечери. По тази причина точно преди началото на спектаклите достъпът на зрителите до вратите на сградата е силно затруднен, обясняват от МК.

Още по темата

В събота с операта "Рейнско злато", за която в София пристигат ценители от цял свят, започва първото в България и на Балканите представяне на цялата тетралогия "Пръстенът на нибелунга" на Вагнер в четири последователни вечери. Билетите отдавна са продадени, а зад спектаклите стои четиригодишен труд на режисьори, солисти, оркестранти, статисти, сценични работници.

Пламен Карталов е благодарил на министър Стоянович за бързата намеса в името на изкуството. "Сигурен съм, че ръководството на ПП "Атака", чиито офиси са в непосредствена близост със залата на операта, ще прояви разбиране и ще съдейства на стотиците почитатели на това висше изкуство - Вагнеровата тетралогия, да стигне до публиката. Благодаря на СДВР и на кмета Йорданка Фандъкова за съдействието, а на акад. Карталов желая здрави нерви и успех, в който съм убеден", е казал Петър Стоянович.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
2
 
! Отговори
Георги11 преди 10 години
Видяхте ли Българи че досегашните правителства потурчват България Волен няма да позволи това назначено е от президента и предишното правителство!!Давай Волене ние сме с теб Атака победа!!!
6
1
 
3
 
! Отговори
Георги11 преди 10 години
Волен да го изгони тоя продажен министър !!!
5
0
 
2
 
! Отговори
Георги11 преди 10 години
1 2 Георги преди 12 минутиСтига с хулите и лъжите за Атака от 2005 година се опитвате да я унищожите сега и физически!!! Атака победа тя проби крепостта на мафията 2005 и всички ги е страх че разбива сценария за колонизирането на България да живее втория Левски Волен Сидеров!!! Какъв е този Георги Флоров слуга маша за заличаване и физическо отсраняване на Атака и Волен!! Всички предатели и крадци са против Атака!!!
4
1
 
1
 
! Отговори
Боряна преди 10 години
Стоянович и кликата му - *** на всяка партия и власт !!! Знаем го !!! Никакъв морал при него !!!! Но важни са паричките, а не принципи и морал....
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Da ama cqlata darjava nemee da go pipne s prast no 6te doide i negoviq krai vsqko 4udo za 3 dena
2
2
 
4
 
! Отговори
.................... преди 10 години
kato e lyd ima si le4ebni zavedenia
1
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
A da vidime KAK 6te se spravi6 SAS ludiq volen