Преизбраха Мутафчиев за председател на САБ

Актьорът ще ръководи и следващия четиригодишен мандат
24 юни 2013 17:15, Петя Славова
1
Преизбраха Мутафчиев за председател на САБ
Христо Мутафчиев. Снимка: Булфото

Христо Мутафчиев е преизбран за председател на Съюза на артистите в България (САБ) на днешното общо събрание, съобщиха на БТА от съюза.

Участниците във форума са одобрили водената от Мутафчиев политика и са гласували той да ръководи организацията и през следващия четиригодишен мандат.

Христо Мутафчиев е председател на Съюза от 2005 г. Има много роли в театъра, киното и телевизионните сериали, а също така взема участия и в дублажи на роли. 

Често актьорът изразява недоволството си към случващото се в страната ни като праща отворени писма до политици и висши държавни чиновници. Така в края на май той се обиди на сравненията на политиката у нас с "лош театър" и "истински цирк".

Още по темата
Преди седмица Мутафчиев изпрати и отворено писмо до президента Плевнелиев, в което актьорът моли държавния глава "да намери начин бъдещето на България да не зависи от компрометирани псевдополитици"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Христо придоби национална известност като...актьор,с участието си в хитовия сериал...Дунав мост.Там изигра една характерна роля на...*** и още веднага след сериала,звездата ЧочоПопйорданов при едно интервю се произнесе,че колегата му Мутафчиев удари...джакпота с тази роля.Аз бих добавил,че Христо удари втори джакпот с избирането за първия си мандат,като председател на САБ,а сега и за...втори път.