Стефан Данаилов: "Сцена на кръстопът" ще се състои въпреки пожара

Актьорът похвали институциите за бързата им реакция
Обновена: 3 сеп 2013 15:06 | 3 сеп 2013 15:06, Петя Славова
1
Стефан Данаилов: "Сцена на кръстопът" ще се състои въпреки пожара
Стефан Данаилов. Снимка: Булфото

Въпреки трагичният инцидент, при който изгоря сцената на пловдивския театър, "Сцена на кръстопът ще има". Международният театрален фестивал ще се състои, благодарение на бързата реакция на институциите и обществеността на Пловдив. Това каза арт директорът на фестивала проф. Стефан Данаилов.

В програмата на 17-ото издание на феста са включени 23 заглавия, 13 от които ще се играят на сцената на Дома на културата "Борис Христов" и 10 на незасегната от пожара Камерна сцена на театъра, пише БТА.

Откриването, по традиция, ще стане с премиера на пловдивската трупа "Възвишение". Има още две премиери - на Малко театро - Будапеща "Зебра" и моноспектакълът "Речта на селския крал", коопродукция на Сатиричния театър и на драмата в Хасково.

Голяма част от постановките и актьорите са номинирани или носители на театрални награди, подчерта Данаилов. В тази връзка добави, че по традиция организаторите се стараят да покажат на пловдивската публика както най-доброто, което се е случило по време на театралния сезон в страната, така и премиери.

Гости от чужбина са Киевският академичен театър за драма и комедия на левия бряг на Днепър, Театрална къща - Прага и Малко театро - Будапеща.

Според Данаилов фестивалната програма е добре балансирана, подчинена на мотото "Театър-хоризонт", който има за цел да внушава, "че той, хоризонтът е продължение на горчивата илюзия, че все някога този свят ще бъде съвършен".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Този...свят,естествено че ще бъде...съвършен,въпреки усилията на плеядата слуги на силните на деня,в това число и от артистичната...гилдия.