Александра Сърчаджиева лови гаджета на опашката за кино

Актрисата участва в комедията "Всички в леглото"
12 сеп 2013 16:35, Петя Славова
0
Александра Сърчаджиева лови гаджета на опашката за кино
Снимка: Сатиричен театър "Алеко Константинов"

Александра Сърчаджиева е в ролята на момиче, ловящо гаджета на опашката за кино в петък вечер, в комедията "Всички в леглото" от британския драматург Питър Куилтър. Постановката на Красимир и Веселин Ранкови в Сатиричния театър "Алеко Константинов" е на 25 септември, съобщават от театъра. Нона Йотова е сексуално разкрепостената майка на момичето, а Красимир Ранков - бащата с "всеобхватна" сексуална ориентация.

Да, сексът продава, но "Всички в леглото" е преди всичко заразително смешно представление за любовта - как да я открием, да я съхраним и да я изведем до щастлива развръзка, отбелязват от трупата.

В спектакъла освен Александра Сърчаджиева и Красимир Ранков, отново среща си дават една от водещите хореографки на "Dancing Stars" - Маргарита Будинова, и две от професионалните танцьорки, участвали в шоуто - Александра Иванова и Петя Димитрова, пише БТА.

В актьорския екип е и Явор Борисов. Сценографията е на Николай Николов, музикалното оформление - на Мартин Каров, сценичният бой - на Емил Видев, а фокусите - на Ненчо Илчев."Всички в леглото" е поставяна досега в Братислава /премиерата е на 8 юни 2012 г./, в Прага и Варшава. Питър Куилтър е автор на 13 пиеси. Част от тях са поставени в 38 страни и са преведени на 27 езика.

Авторът е роден в Колчестър. Завършил е университета "Лийдс". Четиринайсет години е работил в Лондон, преди да заживее на Канарските острови. Бил е телевизионен водещ в Би Би Си. Първата пиеса, която пише, е женската комедия "Вдигай завесата!". Следва музикална адаптация на "Кентърбърийският призрак" на Оскар Уайлд.

Дебютът му на West End е през 1999 г. с комедията "Момчешката банда", посветена на попиндустрията. Пиесата се радва на продължителен успех в ЮАР, Дания, Полша, Холандия, Естония. Големият международен успех идва при Куилтър с "Краят на дъгата" - музикална драма, посветена на последните дни на Джуди Гарланд. Премиерата е в операта в Сидни, Австралия.

Пиесата е представяна на фестивала в Единбург /2006/, в няколко театъра в Лондон, в Кралския театър в Амстердам, в Чехия, Финландия, Полша, Нова Зеландия, Бразилия. Номинирана е за наградата "Лорънс Оливие" за най-добра нова пиеса.

Следващият голям успех за Куилтър е "Възхитително!", чиято премиера е на West End през ноември 2005 г. Пиесата разказва за Флорънс Фостър Дженкинс, най-лошата певица на света, и печели номинация за "Лорънс Оливие" за най-добра комедия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари