Ballonic - танц във въздуха

Пърформанс напомни за наближаването на Sofia Dance Week
Обновена: 16 сеп 2013 09:43 | 16 сеп 2013 09:43, Петя Славова
0
Ballonic - танц във въздуха
Снимка: Sofia Dance Week

Зрелищният спектакъл Ballonic открива предварителната програма на Sofia Dance Week  2013 от 20 метра височина

На 13 септември покривът на Сердика Център в София ще е домакин на шоу на танцьори във въздуха, издигнати от хелий

Шестото издание на международния фестивал за съвременен танц Sofia Dance Week стартира предварителната си програма със зрелищно шоу от 20 метра над земята под звездното софийско небе.

Плануваната дата бе 13 септември, но зрелищния пърформанс се случи ден по-късно, заради лошите метеорологични условия. Така, на 14 септември към 20.30 часа на покрива на Сердика Център се случи аеробатичния танцов спектакъл Ballonic. Това e зрелищен танцов пърформанс, в който балони, изпълнени с хелий, издигат артистите във въздуха.

Пърформънсът се състои от три части, разпределени по време между 20.30 до 23.00. Балонът се издигна на височина от над 20 метра в тъмното небе на столицата, а комбинацията от светлина, музика и флуидност ни понесоха в магическия свят на спектакъла.

Шестото издание на Sofia Dance Week ще се проведе от 5 до 19 октомври. По традиция фестивалът ще представи някои от най-новите танцови компании и спектакли от световната сцена за съвременен танц.

Освен официалната международна програма, в рамките на тазгодишното издание ще бъдат представени и няколко специални модула: Български шоукейс – своеобразна „витрина“ на българската танцова сцена, Форум за съвременен танц, Корейска гала вечер – селекция от три танцови спектакли от Корея, Детски танцов модул, който тази година включва три детски представления, както и танцови ателиета, и Кино модул.
 


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари