Как работи властта, се вижда и от избирането на директор на театър

Калин Сърменов случващото се в държавата
23 сеп 2013 18:16, Петя Славова
15
Как работи властта, се вижда и от избирането на директор на театър
Калин Сърменов. Снимка: Булфото

"Сигурно назначението на директор на театъра е едно нищо на фона на всичко, което се случва в тази държава, но то е показателно за начина, по който властта работи", заяви Калин Сърменов. Актьорът, познат като Милото от сериала "Седем часа разлика" бе един от кандидатите на директор на Сатиричния театър, както и временно изпълняваше тази длъжност.

На специална пресконференция той обясни, че двойно повече зрители са гледали постановките в Сатиричния театър през първото шестмесечие на тази година спрямо същия период на 2012 г.

Още по темата

Пред медиите Сърменов представи каква е била концепцията му за развитието на институцията, но изрази и възмущението си за начина, по който е бил проведен конкурсът за директор на Сатиричния театър, пише БТА. Преди дни избухна скандал относно конкурса, като предварително се появи анонимно писмо, че режисьорът и педагог Здравко Митков ще бъде победителят в него, припомни Сърменов.

В своята концепция за бъдещето на Сатиричния театър през следващите четири сезона Калин Сърменов посочва, че развитието му трябва да бъде разглеждано през призмата на икономическата и духовна среда. Според него през последните няколко сезона театърът е намерил онзи облик, който зрителите търсят - репертоарът да съдържа комедии и сатири, чийто главен обект е съвременността.

Важно направление в работата е откриването на млади таланти,за да се постигне повече приемственост. Жанров нюанс, който задължително трябва да влезе в бъдещите творчески проекти на Сатиричния театър, е кабарето, а класическата българска драматургия - да заеме сериозно място, пише още в концепцията на Сърменов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
7
 
! Отговори
До Калинка Сърменова преди 10 години
Как работи властта, се вижда и от избирането на директор на театър - Това е единственото в което си прав Калинке. При власт в ръцете на Тиква какъв директор освен пън като Сърменов.
11
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Импотентния във всяко отношение *** на пожарникарски дупетии, да си държи кафявия език зад зъбите, че да не стане дума за злоупотребите в сатирата, докато той се правеше на директор. *** сърменов.
10
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя пък какъв е ,че дава акъл ? И той като приятелчето си Буда се взеха на сериозно и се мислят за голямата работа , на ако поне малко има нещо в главата ще разбере колко е кух.
9
12
 
22
 
! Отговори
Зрител преди 10 години
Калинка Сърменова- много противно синтетично същество натрапвано на зрителите насилствено.Такива протежета не ги гледам даже.
8
7
 
13
 
! Отговори
Швейк преди 10 години
Всички артисти са ****лизци. Едни на едни други на други. Е сигурно има и не****лизци, но те не се натискат за директори.
7
20
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този не се ли усеща че става жалък и смешен, мъж ли е или пухльо?
6
22
 
35
 
! Отговори
Милото преди 10 години
Това е позор за един мъж - да оревава целия свят само защото Боки и Цецо вече не са на власт и няма кой да му удари едно рамо...
5
18
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази мъжка калинка назначена от ГЕРБ за директор без конкурс орева всички медии.Да си взима снимките с Бойко Борисов с които беше некичил кабинета си и да се връща в дупката от която е изпълзял.
4
17
 
51
 
! Отговори
Гог преди 10 години
Сатиричния театър е свещено място. След Лолова, Стоянка, Калоянчев, Парцалев и много други, да сложиш директор Калинчо, само защото е любимец на Бойко - не е било добро решение. Защото не си гледаше работата. Изгони големи артисти като Павката Попандов. Защото Сатирата не е място за Калинки. Били те и сърмени.
3
13
 
41
 
! Отговори
Кибик преди 10 години
Вижте в интернет какво мисли Павел Попандов за този ***....
2
8
 
10
 
! Отговори
miloto преди 10 години
Ti pa ,da ne si Alen Delon,ta se izkazvaj,...:-)
1
13
 
54
 
! Отговори
ЮДА преди 10 години
Абе пичове, стига сте ни занимавали с тоя ПЛЕШИВ,ЗЛОБЕН,КОМПЛЕКСИРАН НАРЦИС.НЕ ВСЯКО НЕЩО,КОЕТО ИМА БУЗИ Е ЛИЦЕ - ПО-ЧЕСТО Е *** !