Йога и кисело мляко за трупата "Огънят на Анадола"

Турският балет може да видим на 8 декември
22 окт 2013 14:01, Петя Славова
42

Снимка: СМЕ

След като стана ясно, че у нас пристига танцовата трупа „Огънят на Анадола”, ето и какъв ще е режимът им в България.

Танцьорите са със собствен диетолог и йога инструктор . Балетът спазва строг хранителен режим. Дневното меню е предварително изготвено от диетолога на балета, само с био продукти. В специалното им меню е включено и българско кисело мляко.

За единствения зрелищен спектакъл в София на 8 декември, в зала 1 на НДК, дизайнерите на балета са подбрали 10 дизайнерски костюма.

Гардеробът на Огънят на Анадола разполага с 2 000 костюма, 600 чифта танцови обувки, 12 000 метра плат – всичко с обща тежест два тона и половина.

Уникалният нов проект „Еволюция” на Огънят на Анадола се основава върху митологията и историята на Анатолия и съдържа 3 000 танцови фигури.

По думите на създателя, хореограф и арт директор на трупата - Ердоган , шоуто е синтез от стотици народни танци и музика от различни региони, от древната митология и история.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АтакистЗурната е гръцки инструмент, попрочети малко!
29
1
 
1
 
! Отговори
Иван Пешев преди 10 години
Аз пък си мислех за пръжки с лук и вино.
28
6
 
2
 
! Отговори
копи преди 10 години
Копират Майкъл Флетли 1 към 1, иначе са добри за гледане
27
1
 
15
 
! Отговори
мн голем българин преди 10 години
Достатъчно е човек да прочете само първите няколко коментара под статия като тази за да изгуби всякаква надежда за бъдещето на тази държава - тотална неграмотност,агресивна посредственост, пълен морален регрес и т.н. Затова сме станали за смях и думата българин вече никак не "звучи гордо" ама никак...
26
1
 
10
 
! Отговори
nexussss преди 10 години
Атакиста, не са напъвай че скоро ше пуснеш отзад и май ше е рядко....хахаха Аман от такива "патриоти" кат тебе, дето са коне с капаци, живеят ден за ден със жълтите стотинки, *** иначе са мноо отракани и мноо силни. *** к'во ли се занимавам, то човек да види само психясалата физиономия на лидера ви и болния му поглед на човек от 4-ти километър, му става ясно за какво иде реч...То Волен знае за какво ги прави тея циркове (за мноого $$$$$$$), ама вие останалите как може да сте такива серсеми не знам
25
8
 
0
 
! Отговори
do 20 преди 10 години
az pi6a na protokirilica ama nabii si go v glavata de predi 7000 godini tuka e nemalo turci garci i sekvi izmisleni..imalo e samo trakiici sire4 balgarine v juar ami i na lunata da ide6 taz istoria trebva da se 4ete.kato na4alo po4ni s google .vse ne6to 6te nau4i6
24
4
 
10
 
! Отговори
Претория - ЮАР преди 10 години
До Атакист 21Време разделно не е критерий за каквото и да било. Това е бездарен пропаганден филм направен по ДС- Бкп поръчка и стойността му на истина е почти нулева. Никой извън БГ не е нито виждал, нито чувал този филм. Ако филмът беше стойностен, щеше поне някой от вън да го купи. И филмът и книгата са пропагандни клишета. Интересно е, че в България съм срещал хора с твоите възгледи само сред шофьорите на таксита. Миналата година на почивка в БГ един шофьор ми наду главата с такива глупости.
23
4
 
9
 
! Отговори
Претория - ЮАР преди 10 години
До Атакист 18А кларинета бе многознайко, кларинета е навсякъде в народната музика. Това е зурната. Кларинета, вече ти казах, е модернизирана зурна и произлиза директно от нея. Гъдулката е инструмент с най-малко 4 хиляди години история. В Турция се нарича кеменче. Използва се в народната музика в Турция в черноморския район и в много райони на Гърция. Има класика от 18-ти век с гъдулка и мандолина. Подобни инструменти има в цивилизаците на хетите, ур, урарту и по-късно в Кападокия, Лидия и пр.
22
9
 
3
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
Преторио, както казваше един руски войник към един който ненавиждаше, така и аз ще ти го кажа: Не ме интересува моята майка, брат и сестра дали ще ме съжаляват за това, че ще гния доживот заради *** като теб, който съм очистил!
21
11
 
4
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
до 16Затова ли Кара Ибрахим се изнерви на гайдата във Време Разделно и я пръсна с пушката си на една БГ сватба??? Защото гайдата е инструмент от народното творчество на Османската Империя???Само на едно място мога да ги пратя такива като теб, както Кара Ибрахим казваше на войниците за българите в този сериал, които не искаха да приемат другата вяра: На дръвникааа!
20
5
 
13
 
! Отговори
Претория - ЮАР преди 10 години
До do 10А бе ти като си такъв голям българин, защо ми пишеш тук на латиница? На 10 000 километра съм от България и си правя труда да пиша на кирилица, най-малкото от уважение към читателите на форума. Прочети малко сериозна литература и ще видиш, че 90% от генофонда на Балканите и в Анатолия е по тия земи от най-малко 7 хилядолетия. Музиката, танците, шевиците, кухнята и повечето обичаи имат също толкова дълбоки корени и много малко е привнесено от българи и турци. Тия неща са много древни.
19
6
 
6
 
! Отговори
Претория - ЮАР преди 10 години
До Атакист 15I have moved to South Africa way back in 1990. And I stay here to this day. What you write is a disgrace for any Bulgarian, but I hope, cock-suckers like you are a tiny minority in our country. It is better for you to stop messing around with your shit comments!
18
12
 
3
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
до 16Зурна досега не съм чувал в българска народна музика, но ако ти видя зурлата...с кеф бих тия направил на зурна! И за к'во живееш, бе кавал? Да се опитваш да лъжеш най-жалко и нагло?Мухъл умрял!
17
7
 
1
 
! Отговори
do 10 преди 10 години
na toz ot juar mu lipsvat godini u4ili6te...tva si4ko e bilo trakia tuka..nemalo e turcia garcia svlavjania makedonia kosovo ..si4ko e zemja balgarska.i pak 6e bade ,emigrant4e
16
6
 
11
 
! Отговори
Претория - ЮАР преди 10 години
До АтакистИма гайда в турски народни музики. Гайдата е КЕЛТСКИ инструмент, затова я има в цяла Европа и в Мала Азия, където също са живели келти. Зурни се употребяват в някои райони в България. Зурната е еволюирала в Европа - на база зурна, се прави кларинета. Т.е. кларинета е модернизирана версия на зурната. Ама си *** и *** ще си останеш.
15
10
 
5
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
Ти откога го имаш това Кърджали откъдето пишеш за Претория впрочем, ***?
14
13
 
4
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
до 14Охлюв, ела засвири на зурна пред гърци и да видиш какво ще ти се случи!
13
3
 
10
 
! Отговори
Претория - ЮАР преди 10 години
До АтакистИмаш много бедни познания за музиката. Турската музика е много по-близка до гръцката, отколкото до арабската, понеже взима много от византийските стилове, взима много от Персия и от Балканите. Това в Турция се блендва с тюркската традиция. Имат и класика, която се записва от 15-ти век насам. За твое сведение, гюбеците не са измислени от оригиналните тюрки. Гюбеците са се играли пред византийските императори и сановници. Танцът на Саломе пред цар Ирод е точно гюбек - древна традиция
12
7
 
12
 
! Отговори
Претория - ЮАР преди 10 години
До АтакистЕдин истински българин, разбира се би отишъл на концерта. Истинските прабългари са тюрки - част от братските степни народи заедно с унгарците. А които не биха отишли са промити мозъци, много добре кондиционирани от пропагандата на ДС-БКП, която осакати 2 поколения хора, като им натрапи измислени простотии и ги надъха с омраза, която в днешно време е смешна и зловредна. Научете нещо, просветете се. 21-ви век е, има интернет, прочетете малко и се информирайте вместо да цапате наоколо!
11
9
 
4
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
до 10Това не е БЪЛГАРСКА НАРОДНА музика, бе скапан ***! Това е музика от Ориента типична за Арабските държави и Османската империя. Оттам исдват и зурните и гюбеците, *** жалък!Ти си същият ***, като онези, който искаха да втълпят в учебниците по история, че всъщност е нямало турско робство, а османско присъствие.*** *** скапан!