Йорданка Кузманова за актьорската професия: Това е безкрайна Олимпиада

Актрисата празнува 55 години на сцената
Обновена: 19 ное 2013 15:17 | 19 ное 2013 15:17, Елка Василева
0
Йорданка Кузманова за актьорската професия: Това е безкрайна Олимпиада
Йорданка Кузманова. Снимка: БТА

Актьорската професия не е 100 метра бягане с препятствия, а е безкрайна Олимпиада, каза в интервю за БТА известната актриса Йорданка Кузманова в навечерието на своя бенефис. Тя ще празнува 55 години на сцената на 23 ноември от 19.00 ч. в Народния театър "Иван Вазов" в ролята на г-жа Хигинс в "Пигмалион" от Бърнард Шоу на режисьора Леон Даниел.

Със спектакъла са свързани най-драматичният момент в живота й - когато й съобщават, че синът й е в тежко състояние след катастрофа в Америка, и най-големият комплимент, който е получавала - Леон Даниел заявява, че без нея представлението няма да се играе.

"Съдбата е била благосклонна към мен да ми даде възможност да играя великолепни текстове от световни и български драматурзи. Може би малко актриси могат да се похвалят, че са участвали два пъти в "Чайка" на Чехов. Първият път беше дебютът ми в Народния театър като Нина Заречная с режисьор Николай Люцканов, а вторият - в Младежкия театър, играх Аркадина в постановката на Младен Киселов", припомни Йорданка Кузманова.

Тя се чувства отлично в двете роли, които играе сега в Народния театър. Другата е в комедията "Аз плащам".

Привличат я драматичните роли и текстове, по рождение е склонна към драматизъм, но обожава и комедията. Шегува се, че след мъж, който знае десетки вицове, е готова да тръгне веднага.

"Имала съм енергия, с която мога да изстрелям космическа ракета. Неслучайно Гагарин ми даде автограф с посвещение "на първата космическа стюардеса", отбеляза с усмивка актрисата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари