Снежина Петрова и Владимир Пенев в "Приятнострашно"

Постановката за 100-тен път в Театър 199
Обновена: 22 ное 2013 19:23 | 22 ное 2013 19:23, Петя Славова
0
Снежина Петрова и Владимир Пенев в "Приятнострашно"
Владимир Пенев. Снимка: архив, Булфото

"Приятнострашно" от Яна Борисова, постановка на Галин Стоев в Театър 199 "Валентин Стойчев", ще има 100-тно представление на 24 ноември от 19.30 ч., съобщиха от театъра.

Радена Вълканова, Снежина Петрова, Стефан Вълдобрев, Владимир Пенев и Вежен Велчовски са в актьорския екип на най-успешното за последните четири сезона представление по български текст.

Спектакълът може да се види също на 2 и 20 декември от19.30 часа, пише БТА.

"Щастието не идва с упътване за ползване. Героите се разхождат в чувствен лабиринт, в който зрителят също е свободенсам да прави връзки и асоциации, сам да избира посоката на пътуването си, сам да решава дали да участва, или не в алхимичните процеси, променящи персонажите", казва Яна Борисова.

По думите й този текст разказва за нюансите - на чувствата,взаимоотношенията, цветовете. Зад всяка казана дума се крие по една голяма история.

"Емоционална интелигентност е да разпознаваш чувствата на другите и техните нюанси и да имаш съзнание за собствените си такива", казва авторката и посвещава пиесата на всички емоционално интелигентни хора.

За Галин Стоев "Приятнострашно" е публичен разговор за интимността и проявленията й в съвременния свят. Пиесата маркира нетрайните и поради това така необходими пространства на нежност. Това е поетика на копнежа в един свят, който априори изключва докосването.

"Приятнострашно" е своеобразно наблюдение/изследване на определени човешки състояния, за които иначе трудно намираме дефиниции. Сцените носят органиката на документални записи, на подслушани разговори. Героите говорят, чувстват и действат като нас. Те са едни от нас", коментира режисьорът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари