Класика за най-малките

Музиката за бебоците стартира на 18 януари
Обновена: 15 яну 2014 17:17 | 15 яну 2014 12:21, Петя Славова
1
Класика за най-малките
Снимка: Софийската опера и балет

На пода, сред възглавници, играчки, в домашна обстановка ще могат да се наредят най-малките слушатели в Софийската опера. Там те ще се запознават с класическата музика в определена зала "Бебоци".

Идеята на акад. Пламен Карталов вече има голям успех и билетите за първите два концерта са свършили. В унисон с настроението на мъниците ще са и костюмите и гримът на артистите, които ще са семпли, за да не стряскат новите си зрители. Музиката също ще е приглушена и ще се състои от един, два инструмента или съвсем малък оркестър.

Именно така Софийската опера ще отгледа най-новата си публика. Изпълненията са предназначени за деца до 3-годишна възраст и техните родители, а програмата е обединена под името "Концерти за бебоци", разказа режисьорът Юлия Кръстева.

Любопитно е, че музиката ще се подбира според сезона. Първите концерти ще са със зимни детски песни, придружени от откъси от класически творби, предимно на Моцарт. Ще има и пауза, в която всички ще имат шанс да отдъхват легнали по пода в залата.

Концертите са планувани за всяка събота и неделя с час 11.00. Единствено първият спектакъл, който е на 18 януари, ще започне по-рано - в 10.15 часа, заради друг концерт.

Софийската опера и балет са решили да се грижат за новата си публика като поддържат непрекъснатия й интерес като направят адресни карти на гостите си, за да получават лични покани по домовете си за следващите спектакли. По този начин ще им се направи до няколко години "досиета" като почитатели на операта и балета.

Според Пламен Карталов, подобни преживявания не може да не остави спомен в емоционалната памет на мъниците.

Предвижда се и разширена програма за по-големите братчета и сестричета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари