Танц с кунг фу техники по китайските традиции

За всекидневието в Шаолин и артистите, споделя Сун Шудзие
Обновена: 3 фев 2014 12:16 | 3 фев 2014 12:02, Петя Славова
0
Танц с кунг фу техники по китайските традиции
Снимка: НДК

Впечатляващи стъпки на танцьори, съчетани с кунг фу техники, произхождащи от манастира Шаолин, ще видим в спектакъла "Небесна хармония, обясни за Dnes.bg Сун Шудзие, който от 2011 г. до сега е зам.-директор на трупата за песни и танци Джънг-джоу. През последните години играе и главни роли в два филма.

Представлението може да видим на 3 февруари в зала 1 на НДК и ще е по повод настъпването на Китайската Нова Година.

Реверансът, който отправят гостите за публиката, е песента на Паша Христова „Една българска роза“, изпълнена от китайските творци.

Сун Шудзие сподели, че в храма Шаолин монасите стават в 4 или 5 сутринта, за да се подготвят за медитацията си, която продължава около час. Следват сутрешни кунг фу упражнения, но те не са за всеки от монасите.  По-късно денят продължава със закуска, учене на будистки писания и се приемат туристи. Вечерта също се изучават Писанията.

Още по темата

Що се отнася до подготовката на танцьорите Шудзие обясни, че те се запознават с техниките още в най-ранна детска възраст и техните преживявания преминават в танци в продължение на няколко години.

Гостът разказа още, че в китайските традиционни танци артистът изразява стремежа за красота и надежда за щастлив живот.

Самият Шудзие идва за първи път в България. За страната ни знае, че е древна, известна със своите красиви рози и богата култура. Именно затова трупата е избрала да изпълни „Една българска роза“.

Самият гост не вярва напълно в съдбата. По-скоро е привърженик на идеята, че тя може да се променя, подобно на социалния статус. Това, което остава, е мястото, където сме родени, и родителите ни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари