Теди Москов: За моите представления публиката да идва подготвена

Режисьорът прави своя версия на "Кандид"
4 фев 2014 16:11, Петя Славова
2
Теди Москов: За моите представления публиката да идва подготвена
Снимка: Булфото

"За някои представления, особено за моите, е хубаво публиката да идва подготвена", обясни Теди Москов.

Режисьорът подготвя своя версия на "Кандид" в Университетския театър на НБУ. Премиерните представления са на 12, 18, 22 февруари от 18.30 часа, съобщават от университета.

"Мисълта му изригва с мощност на вулкан - сякаш в главата на Волтер кипи енергията на земното кълбо. Ако е така, прословутата му усмивка се разтегля между Вестфалия и Парагвай, а по нея балансира Кандид. Трудно е да пазиш равновесие върху нещо толкова тънко, колкото е хуморът на Волтер. И за какво?!

Единственото полезно нещо, което се случва в цялото това пътешествие, е придобиването на усмивка. Философията на усмивката - как и защо да я съхраним при всякакви обстоятелства", казва Теди Москов по повод на спектакъла.

"Сещам се за заглавието на един френски филм "Карай да върви, това е валс". Подобно е и моето заглавие", отбелязва режисьорът и продължава "сериозно" за философската новела "Кандид, или оптимизмът": "Дори Волтер се е застраховал, като шеговито е споменал, че текстът не е негов, а е някакъв си превод от немски от някакъв си д-р Ралф. Това "освобождава" от отговорност не само Волтер, но и тези, които превръщаме този текст в пиеса", обяснява Теди Москов. За полезната информация за въпросния текст той препоръчва интернет.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
5
 
1
 
! Отговори
Данаил преди 10 години
Самовлюбен нарцис който смята че незаслужено се е родил в "***" както сам се "изразява" където не разбират нищо от висшето изкуство, а просто го наричат творческият му модел- "шашкания"!Да ходи да си оригиналничи на Запад!
1
2
 
0
 
! Отговори
Софиянец - шоп преди 10 години
Отдавна не ходя на негови постановки. Не съм толкова креативен, от старото поколение съм, дето не разбира новите виждания.