Затворници си плащат, за да са "на топло" в руска комедия

Съни Сънински може да постави "Затворническа тарифа" на наша сцена
31 яну 2015 10:42, Елка Василева
10
Затворници си плащат, за да са "на топло" в руска комедия
Съни Сънински. Снимка: Булфото

Затворници си плащат, за да са "на топло", в "Затворническа тарифа" от Владимир Горбан - една от съвременните руски комедии, между които избира за постановка у нас Съни Сънински. Идеята е на режисьора и на гостуващите по негова покана Светлана Врагова - режисьор и художествен ръководител на московския театър Модернъ", и нейната заместничка Анна Саед-Шах - поетеса, журналистка и драматург, научи репортер на БТА в разговор с тримата театрали.

 "Актьорите от "Охранители" в Малък градски театър "Зад канала" са изключителни, ако бяха известни по света, щяха да имат международно признание", каза Врагова. "Заедно със своя режисьор те не просто играят, а преживяват нещата, които се случват на героите им, имат и забележителна техника", коментира Светлана Врагова.

Тя и Анна Саед-Шах са заинтригувани много от още представления на Съни Сънински - "Алхимикът" по Паулу Коелю,  "Капиталът" и други.

Съни Сънински отдавна е поканен да поставя в театър "Модернъ", но не успява да пътува поради други ангажименти.

Първо ще отиде на "опознавателна" визита - да гледа различни спектакли, да се запознае с актьорите и заедно с домакините ще изберат заглавие.

Светлана Врагова също може да гостува като режисьор в наша трупа - сега се среща с директори на театри.

Идеята на театралите от двете страни е да се поставят съвременни пиеси - руски в България и български в Русия.

 "Ще предложим работи на млади наши драматурзи като Юрий Дачев, Яна Борисова", каза Съни Сънински. Той вече е получил от Анна Саед-Шах няколко успешни съвременни руски пиеси.

 "Текстовете са много смешни и ще подхождат на стила на работа на Сънински", отбеляза по време на разговора Саед-Шах. Между заглавията - освен "Затворническа тарифа", са "Жени без граници" и "Лявата гърда на Афродита" от Юрий Поляков, главен редактор на в. "Литературная газета", и "Страхувам се да обичам" от Елена Исаева, носителка на престижната награда "Триумф".

"Няма бивши съпруги, няма бивши приятели - изобщо "бивши хора". Всички, с които си бил близък, всичко преживяно, е винаги с теб - това е темата на двете пиеси на Юрий Поляков", каза Анна Саед-Шах.

Съвременното отношение към любовта е в центъра на вниманието в "Страхувам се да обичам" по думите на Съни Сънински. Той отбеляза, че не става дума за "леки" комедии.

 "Интересувам се от силно драматични текстове, друг е въпросът за подхода на автора към сериозните проблеми - може да бъде през комичното, но в него винаги има и тъга", допълни режисьорът.

Той очаква от Анна Саед-Шах и предложения за сценарий - за  филма, който отдавна иска да снима.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
Торро преди 9 години
До взети заедноАми самата теро-раша си е един затвор. Там хората си плащат за да избягат в Европа или Америка.В същото време са горди и мразят американците и "еврогейовете"... Скоро хладилника ще победи телевизора и ще обесят путин...
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руската комедия е като хемороидите,по-добре да ги нямаш...
3
0
 
2
 
! Отговори
Hahaha преди 9 години
Drugari shto samo ruski *** we?
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хи хи тука верно трият коментари.
1
6
 
5
 
! Отговори
взети заедно преди 9 години
В затворите и в концлагерите на Сащ има около 7 милиона затворника. Те са повече на брой, отколкото затворниците на всички останали страни в света, взети заедно!