Владимир Пенев режисира Захари Бахаров

"Дакота" може да гледаме от 28 април
15 апр 2015 11:20, Петя Славова
0
Владимир Пенев режисира Захари Бахаров
Снимка: “Three Вears Entertainment”

Трети самостоятелен проект събира актьорите Захари Бахаров, Юлиан Вергов и Владимир Карамазов. Към тях се присъединява и Александра Василева.

"Дакота" може да се види премиерна на 28 и 30 април в Сатиричен театър "Aлеко Константинов".

Пиесата с режисьор Владимир Пенев ще бъде поставена самостоятелно за първи път на театрална сцена в България. Сценографията и костюмите са дело на Никола Тороманов, а музиката е на Калин Николов.

Творбата на световноизвестния испански драматург Жорди Галсеран още с излизането си преди 20 години печели приза "Игнази Иглесиас" и е един от най-поставяните му текстове в театрите в цял свят.

Главният герой, Иполит Харàма, работи това, което иска, има съпруга, която обича и всеки момент чака да му се роди дете, което още отсега обожава. Но най-неочаквано целият му живот се преобръща. След две седмици в кома, той започва да сънува кошмари, а те, един по един, започват да се случват.

Светът на Иполит губи своите очертания и вече никой не може да разбере, къде свършват сънищата и откъде започва истината.

Според Владимир Пенев "си е истинско предизвикателство и голяма възможност за всеки режисьор да интерпретира на театрална сцена такъв текст и да го направи с точно този актьорски екип. Захари Бахаров, Юлиан Вергов и Владимир Карамазов са една от най-темпераментните актьорски комбинации в българския театър и като добавим към тях и изключителната Александра Василева, мисля, че се получи един доста вълнуващ прочит на "Дакота" от Жорди Галсеран".

Първите два проекта на актьорите от "Three Вears Entertainment" са представленията „Спанак с картофи” и „АРТ”, които се играят в Сатиричен театър „Алеко Константинов” се радват на голям зрителски интерес. „Спанак с картофи” наскоро чества 100-то си представление с над 50 000 зрители, а „АРТ” е изпълнен повече от 60 пъти пред над 30 000 зрители.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари