Герасим Георгиев - Геро триумфира на "Аскеер"

Призът за женска роля пък получи Илка Зафирова
Обновена: 25 май 2015 09:23 | 25 май 2015 09:23, Петя Славова
1
Герасим Георгиев - Геро триумфира на "Аскеер"
Снимка: Булфото

Както бе обявено, Стефан Данаилов получи "Аскеер" за цялостен принос към театъра. Отличията на Академията се раздадоха на 24 май - Денят на българската духовност, словестност и култура, на славянската писменост. А в Театър "Българска армия" за 25-и път театрали получиха своите призове за постиженията си в театралното изкуство през изтеклия сезон.

Герасим Георгиев – Геро  взе статуетката за главна мъжка роля за участието си в „Семеен албум”. Постановката на Малин Кръстев се играе в Младежки театър „Николай Бинев“. Именно Малин Кръстев взе приза за най-добра съвременна драматургия за този спектакъл.

За водеща женска роля призът отиде в ръцете на Илка Зафирова за ролята на Госпожа Клайн в „Госпожа Клайн” от Никълъс Райт, постановка Стилиян Петров, Театър 199 „Валентин Стойчев”

Радина Думанян стана изгряваща звезда за ролята на Матилда в „Чиста къща” от Сара Рул, постановката е на Иван Урумов в Драматичен театър „Н. О. Масалитинов“ – Пловдив.

Стефан Мавродиев взе отличието за поддържаща мъжка роля в „Кривите огледала” от Дейвид Линдзи-Абер, постановка Ивайло Христов, Младежки театър „Николай Бинев“.

Още по темата

Еквивалентът на приза за жена бе присъдена на Донка Аврамова-Бочева за ролята на Мартирио, Жана Рашева за ролята на Понсия, Лиляна Шомова за ролята на Магдалена, Николина Янчева за ролята на Адела, Филипа Балдева за ролята на Ангустиас и Яна Кузова за ролята на Амелиа в „Къщата на гнева” по Федерико Гарсия Лорка, постановка Диана Добрева, Театър „Възраждане“.

Най-добра театрална музика взе Христо Намлиев за „Антигона” от Жан Ануи, постановка Иван Добчев.

Стефан Москов взе отличието за режисура за „Каквато ти ме искаш” от Луиджи Пирандело, Народен театър „Иван Вазов”.

За най-добро представление бе обявено „Къщата на гнева” по Федерико Гарсия Лорка. Постановката на Диана Добрева се играе в Театър „Възраждане“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: АскеерСтефан Данаилов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
4
 
1
 
! Отговори
kkk преди 8 години
Този Геро имали талант? Или е нагласено.