Театър лекува от собствените ни табута

"I-cure" - забранено за лица под 18 години!
17 юни 2015 15:32, Петя Славова
1
Театър лекува от собствените ни табута
Снимка: Mozei

Авторският моноспектакъл на Иво Димчев – „I-cure“ ще бъде представен на сцената на Mozei на 24-ти юни от 20.00 часа.

“I-cure” е пърформанс, занимаващ с идеите за лековитост и позитивност и засяга някои табута, които ние всички имаме във връзка с тези понятия.

С леко ироничния си монолог с музикални включвания от самия него, Димчев задава провокативни и недотам удобни въпроси относно психологическите и физическите проблеми на хората. Целта е присъстващите да се обърнат към себе си и да опитат да се излекуват от собствените си табута, субективни възприятия за красиво-грозно, добро и лошо. Какво прави обикновените хора щастливи, какво ги натъжава – от къде идват всичките тези състояния, които сами си причиняват.

Пърформансът е вече представян във Виена, Копенхаген, Франкфурт, Брюксел, Гент, Ню Йорк, Сао Пауло, Южна Корея и др.

Списание Дансе в Париж обяви спектакъла за един от най-добрите спектакли в Европа за 2014. Ню Йорк Таймс пише: "I-cure премахва табута, а изпълнението на Иво Димчев е виртуозно".

Самият Иво Димчев казва за “I-cure”: “Спектакълът обръща внимание на това как ние, хората, много често дискриминираме опредени аспекти от живота като негативни и нездравословни и как именно това категоризиране е всъщност най-нездравословното нещо, което можем да си причиним. За тази цел използвам елементи от битието ни, които попадат в тези черни листи на обществото, и се опитвам да изместя перспективата, с която човек може да гледа на тях. Например възможно ли е гледката на ултимативното лошо като, да кажем, убитото във война дете, да бъде възприемано като лековито.

Отговорът е въпрос... способен ли си да не умножаваш негативността, реагирайки на въпросната гледка със страх или агресия, а обратното - да позволиш тази гледка да направи любовта ти още по силна? Трудна работа....Но определено мисля, че си заслужава."

Спектакълът е на английски език и е забранен за лица под 18 годишна възраст.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Иво Димчев“I-cure”
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари