Актьори играха в помощ на ромския талант Марсело

Спектакъл събира пари за обучението му в Кембридж
22 юли 2015 10:47, Александър Попов
12

Снимка: БТА

Театрална трупа "Антипън" от Кюстендил изнесе късно снощи в Монтана благотворителен спектакъл за събиране на средства за обучението на местното ромското момче Марсело Илиев, който е приет в най-реномирания световен колеж Кембридж – Великобритания.

Още по темата

Показана бе пиесата "Една нощ в Бърлогата", която е авторска на Валери Леков и Яница Маринова.

Марсело Илиев е приет с отлични оценки на тестовете да учи в колеж в Кеймбридж. Камарата на строителите в България пое разходите по обучението на Марсело, които са 34 000 паунда.

С благотворителни изяви надеждата е да бъдат събрани още 24 000 паунда, които ще са необходими за настаняването в общежитие и издръжката на талантливото ромско момче от Монтана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: КембриджМарсело
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това ме прави горда. Защото това момче ще изгради добър имидж на страната ни и ще работи за благото й. Може и в мизерията да цъфтят рози. Браво и напред и нагоре! Само мързеливите не успяват. Всеки има огромен капацитет, но предпочита рутината и лесното.
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако Марсело не беше ромче, дали някой щеше да го спонсорира и с лев?
2
0
 
1
 
! Отговори
none преди 8 години
В БГ май ползваме левове. Колко лева е един паунд ?
1
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
камарата на строителите да подпише договор с клаузи които ако не се изпълнятда се връща сумата за обучението а къде са ам и англ посолства които плащатпо 6000 дол за гей паради а сега ни няма никакви тези тутманици а забхк да не говорим пари не дават а спират бутането на къщите в гърмен