Снежина Петрова става режисьор в "Сфумато"

Тя ще води Театрална работилница през новия сезон
17 сеп 2015 11:03, Петя Славова
0
Снежина Петрова става режисьор в "Сфумато"
Снимка: Булфото

Актрисата Снежина Петрова се представя като режисьор в "Сфумато" през новия сезон. Дария Симеонова и Каталин Старейшинска, нашумели с ролите си на Хор и Антигона в спектакъла на Иван Добчев в Театър "София", участват в независими проекти, копродукции с Театралната работилница, научи БТА от директора на "Сфумато" Маргарита Младенова.

Снежина Петрова започва репетиции по много интересен проект - с участието и на хора в неравностойно положение, млади актьори и студенти от НБУ - "Двама бедни румънци, говорещи полски" от Дорота Масловска, премиерата ще е в средата на ноември.

Всеки месец в "Сфумато" ще се играе и копродукцията с Врачанския театър на Деси Шпатова "Последен квартет" по мотиви от разказа "Късен квартет" на Ярон Зилберман с Рашко Младенов, Валентин Ганев, Йорданка Стефанова, Стоян Младенов и други. Музикален директор е Константин Цеков от ФСБ.

Паралелната програма от копродукции с млади театрали започва с "Любовта на Анатол" по "Анатол" на Артур Шницлер в края на септември. Режисьор е Антон Угринов. Сред актьорите са Иво Аръков /Сотир Мелев, Алиса Атанасова, Веселина Конакчийска, Лилия Гелева, Дария Симеонова, Георги Йовчев. Сценографията и костюмите са на Александра Йотковска и Борис Далчев. Композитор е Калин Николов, хореограф - Васил Дипчиков.
Албена Георгиева, Каталин Старейшинска и млади, току-що завършили актьори играят в "Стъклената менажерия" от Тенеси Уилямс на Димитър Димитров и Йордан Славейков. Премиерата е в края на октомври.

В афиша влизат и няколко представления, избрани по време на Малкия сезон, по програмата "Сфумато" - нови имена" - "Палата номер 6" по Чехов на Боян Крачолов с Иван Николов, Мартин Димитров, Калин Пачеръзки, Каталин Старейшинска, Тодор Дончев, "Семейство Замза" по Кафка на Катя Петрова с музика на Христо Йоцов и няколко много силни акции на открито, които искаме да поддържаме - "дебнем" метеорологията да работи за нас, каза Маргарита Младенова. Това са ателиетата "По цели дни по дърветата" по романа на Маргьорит Дюрас - с три екипа от режисьори и актьори, и "Среднощна закуска на тревата" по картината на Едуард Мане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари