Оркестър на живо в "Буре барут"

Постановката на Ана Батева в Независим театър
Обновена: 5 окт 2015 16:24 | 5 окт 2015 14:24, Петя Славова
0
Оркестър на живо в "Буре барут"
Снимка: Facebook

Кабаре с оркестър на живо е новата постановка на "Буре барут" от Деян Дуковски, премиерата е на 7 октомври от 20.00 ч. в Независим театър, съобщават от екипа.

Режисьор е Ана Батева, родена в Скопие, завършила НАТФИЗ при проф. Пламен Марков. Сценографията е на Кристиан Леков, а костюмите - на Катя Лозанова. Участват Любен Кънев, Ивайло Драгиев, Васил Дуев, Петко Венелинов, Мила Люцканова, Василена Винченцо, Борислава Стратиева.

Неотдавна спектакълът спечели две награди на фестивала "Лица без маски" в Скопие - за режисура и за най-добър актьор - на Ивайло Драгиев. На представянето е присъствал авторът на пиесата, който е останал очарован от българския екип.

Още по темата

"Много му хареса. Беше силно впечатлен от актьорите и от компилацията на текста. Каза, че чудесно са хванали балканския манталитет и че се чувствал дотолкова разкрит, все едно сме най-близките му приятели и знаем всичките му тайни", разказва режисьорката.

Миналия сезон "Буре барут" се игра в Младежкия театър "Николай Бинев", но сега прави официалната си премиера в Независим театър. Заради пиперливия език в текста, компилация от различни творби на македонския драматург, не се препоръчва за зрители под 16-годишна възраст. Продължителността му е 60 минути.

По думите на Ана Батева спектакълът е за младото поколение, което е насъбрало много гняв и злоба и все едно сега плаща за грешките от миналото. Яростта на балканците е изразена чрез самоирония, много хумор, хубава музика, защото "хората отиват на театър, за да разпуснат, но и чрез това да усетят социалните процеси, които се случват около тях". Героите се палят от една дума, без причина, или поне невидима на повърхността, но енергията им ври и избухва в съвсем невинни ситуации. Образите са крайни - в поведението им има патологична наслада от унищожаването на другия човек.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари