"Опервил" - нов вид опера

Иво Димчев с любопитен пърформанс
Обновена: 26 ное 2015 13:04 | 26 ное 2015 11:30, Петя Славова
0
"Опервил" - нов вид опера
Снимка: Facebook

"Опервил" на Иво Димчев е смесица от опера, театър, танц, пърформанс и инсталация. Премиерата е на 26 ноември от 22.00 ч. в Театър "Азарян".

В своята експериментална опера или оперен експеримент Иво Димчев работи с младите оперни певци Пламена Гиргинова и Николай Войнов. В силно стилизиран щрих Димчев поднася своята естетска и новаторска версия на опера, която впечатлява с необичайния си подход и смели решения, издържани със забележително чувство за мяра, финес и прецизност, според екипа.

"Опервил" е представление, в което се пресрещат амбицията ми от много време насам да напиша опера и личният ми вкус към театъра и музиката, за да се смесят в странна визуална и динамична материя. - казва Иво Димчев - Зает с оркестрацията на вокалните партитури, аз организирах телата във форми и взаимовръзки, частично съзнателни, което е валидно и за текста, написан във втората половина на работния процес. Абстрактният и индиректен подход към смисъла в "Опервил" беше изключително важен за мен след работата във "Фест" и "I cure", където наративът и концепцията имат доминираща структуроопределяща роля".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Иво ДимчевОпервил
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари