"Живак" с онлайн премиера

Моноспектакълът на Димитър Живков може да се гледа в цял свят
Обновена: 1 дек 2015 15:33 | 1 дек 2015 14:06, Петя Славова
3
"Живак" с онлайн премиера
Снимка: Сатиричен театър "Алеко Константинов"

"Живак 100" - първият български спектакъл със световна премиера онлайн, благодарение на Дигитален театър /www.digitaltheatre.bg/

100-то представление на моноспектакълът на Димитър Живков "Живак" ще бъде излъчено на живо за българи в цял свят онлайн.

Постановката ще се излъчва на сайта www.digitaltheatre.bg като представлението ще се икрае директно в Сатиричен театър "Алеко Константинов".

Събитието ще се случи на 5 декември от 19.30 часа. Излъчването на спектакълa в реално време е първото някога правено онлайн представяне на театрална постановка, което може да се гледа от всяко кътче на света.

"Живак" е моноспектакъл на Димитър Живков, отличен с Аскеер за изгряваща звезда през 2013 година. След многогодишен успех на сцена из цяла България и отличен неведнъж на множество театрални фестивали, юбилейното издание е единственото по рода си представление, което ще се играе само на 4ти и 5ти декември в Сатиричен театър в София.

В него ще вземат участие Георги Спасов, Димитър Живков, Димитър Иванов, Добринка Гецова, Иван Велчев, Йорданка Стефанова, Камен Воденичаров, Николай Луканов, Петър Бонев, Цвети Пеняшки, Георги Георгиев - Антика, Милица Гладнишка. Всичко това под съпровода на Оркестър Живак 100.

"Жива100" e посветен на врачанския манталитет, чувство за хумор и светоглед.  Три разказа, проследяващи различни човешки съдби, изиграни с патос и майсторство. Една борба с отраженията на живота ни, които се превръщат в самия живот, за съжаление. Една история за това как споменът за корените и за истинските ни чувства може да ни възроди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: живакДимитър Живков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Марине, всичко в Интернет..... Е световно...това което си написал, може да се прочете от цял свят.... Проблема е в това, че вече има - първи български спектакъл онлайн ....отдавна :-P
2
0
 
0
 
! Отговори
Марин преди 8 години
Петко чети внимателно......"Живак 100" - първият български спектакъл със световна премиера онлайн"
1
0
 
0
 
! Отговори
Петко преди 8 години
Много готино! Димитър Живков е сред любимите ми актьори...но все пак да пишете, че е първото представление което може да се гледа на живо онлайн е меко казано смехотворно. Гледаме редовно английски театър "на живо", дори и "Хахаха импро театър" преди две седмици направиха представление онлайн "на живо" ....за какво го ползвате тоя интернет, ми проверете ги тия неща бе :P