Дантели в пастелни тонове връщат в 20-те години в Москва

Марина Кискинова в постановката "Ателие"
Обновена: 4 дек 2015 13:03 | 4 дек 2015 11:02, Петя Славова
0
Дантели в пастелни тонове връщат в 20-те години в Москва
Снимка: НАТФИЗ "Кр. Сарафов"

Москва. 1922 г. на границата между царския и социалистическия режим в Русия ни вмъква постановката „Ателие“, която може да гледаме всяка седмица от януари до май 2016 година на Голяма сцена в НАТФИЗ.

Главната роля е поверена на певицата и актриса Марина Кискинова, а това е и дипломен спектакъл на актьорите от класа на проф. Стефан Данаилов. 

На хората е забранено да имат големи жилища и главната героиня се опитва да запази дома си като ателие. Спектакълът показва човешката история на фона на бурните политически събития.

Тоалетите, с които Марина Кискинова играе на сцената, са дело на дизайнерката Веселка Крачунова. Те са в духа на пиесата и модните тенденции от 20-те години на миналия век. Модният гвоздей в пиесата е красива лилава рокля, изработена по текста с много завоалиран сексуален заряд, с която Марина играе в образа на Алла Вадимовна.

Моделите са от дантела и копринен шифон в ярки до пастелни цветове, кройки трапец с много лъскави акценти и характерни аксесоари. Облеклата носят драматично и женствено излъчване с отличителния почерк на дизайнерката, която черпи вдъхновение и от емблематичния стил на „Великият Гетсби”. 

„Ателие” е по „Зойкина квартира” на Михаил Булгаков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари