Как телата и емоциите общуват чрез танца...

Показва испански танцов пърформанс в НДК
9 дек 2015 16:52, Петя Славова
0
Как телата и емоциите общуват чрез танца...
Снимка: НДК

Тялото и неговите движения като общуване. Експресивността на човешките отношения, изразена чрез формите на пластичност и емоция. Това е квинтесенцията на нестандартния испански танцов пърформанс “Je te haime”, който гостува този петък, 11 декември, в ДНК (в подлеза срещу фонтаните на НДК).

Многократно награждаваният спектакъл на продуцентската компания HURyCAN с участието на Канделария Антело и Артур Бернард Базин ще предложи на зрителите експресивно общуване на друго ниво, в което комуникацията е сведена до движения и мимики, оставяйки широко поле за собственото им въображение. “Je te haime” е еволюция, процес на учене, който поставя под въпрос нашите граници и превръща комуникацията в движение, залагайки на танца като баланс в микса от идентичности, тела и действия.

Представянето на спектакъла в ДНК е част от платформата Aerowaves – Dance Across Europe в партньорство с Derida Dance Center и е финансирано от Столична програма „Култура“ на Столична община за 2015 г., програма „Творческа Европа” на Европейската комисия и Фонд за развитие на публики към платформа Aerowaves.

Идеята за “Je te haime” се ражда през лятото на 2011 година в Хореографския център Ла Гомера в Испания. До момента спектакълът се е играл в Холандия, Испания, Великобритания, Франция, Германия, Полша, Белгия, Дания, Аржентина, Ливан, Словакия, има 6 награди от редица международни форуми за съвременен танц и пърформанс. Има първа награда за най-добър танцов пърформанс от фестивала Feria Internacional de Teatro y Danza de Huesca в Испания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари