За човещината с "Малката кибритопродавачка"

Премиерата – в Столичен куклен театър
10 дек 2015 11:07, Петя Славова
3
За човещината с "Малката кибритопродавачка"
Снимка: Столичен куклен театър

Класическа приказка по Ханс Кирстиян Андерсен ще покаже Столичен куклен театър в навечерието на Коледа. Премиерата на „Малката кибритопродавачка“ е на 12 декември от 19.00 ч.

Състрадание, човеколюбие, духовна извисеност и чистота – християнски и морални ценности, които през мрака на отминалите векове и днес осветяват пътя на хорската надеждата за един по-добър свят...

В студената Коледна нощ, едно малко момиче продава кибрит, но така и не успява да продаде нито един... Защо хората, които то среща отминават равнодушно или ругаят? Защо човечността, щедростта и състраданието отсъстват, а сърцата на хората са замръзнали в студената празнична зимна нощ?
  
Историята, която ни разказва режисьорът Тодор Вълов е укор и обвинение към човешкото равнодушие и егоизма, история, която ни провокира да погледнем вътре в себе си и да направим равносметка, дали душите, сърцата и мислите ни са достатъчно светли...        

Режисьор е Тодор Вълов, куклите са на Кремена Пенчева - Сокерова, музиката - на Пламен Мирчев - Мирона. В ролите влизат Венцислава Асенова, Мариета Петрова, Камен Асенов, Здравко Димитров, Георги Стоянов, Димитър Тодоров.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Ханс Кристиан Андерсен
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази приказка и "Майчина сълза" са най-тъжните от детството ми.
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като дете не исках да чувам за тази приказка, разревавах се на 2-та минута. Изобщо, смятам, че приказките на Андерсън не са за деца, но определено всеки възрастен би трябвало да ги прочете.