Македонски актьори гостуват у нас

Играят два спектакъла в Сатирата
14 дек 2015 11:14, Петя Славова
4
Македонски актьори гостуват у нас
"Лизистрата". Снимка: Сатиричен театър "Алеко Константинов
Трепетите, които преживяват родителите преди да се роди детето им е разкрито в пиесата „Име” от Александър дьо ла Пателиер и Матийо Дьолапорт .
 
Постановката е на трупа от Македония и може да се види на 19-и декември от 19.30 часа в Сатиричен театър "Алеко Константинов.
 
На Виктор му предстои да стане баща. Големият въпрос е как ще бъде кръстен бъдещият син. Една вечер Виктор се събира заедно със свои роднини и най-близки приятели, за да съобщи името, които е решил да даде на детето си. Възниква голям спор, който води до споменаването на неприятни случки, съпътствали компанията в младежките им години.
 
Драматургичната адаптация е на Дарко Ян Спасов, а  в ролите ще видим Атанас Атанасовски, Иелена Жугич, Роберт Ристов, Илия Илиоски, Кристина Ласовска.
 
Ден по-късно на същата сцена и същия час ще се играе постановката от Аристофан „Лизистрата”. Режисирана е от Наташа Поплавска, а на сцената ще излязат Иелена Жугич, Атанас Атанасовски, Жаклина Петровска, Едмонд Сотир, Ева Скендеровска, Жарко Димоски, Зорица Нушева, Илия Илиоски, Кристина Ласовска, Валентин Костадиновски – Тино.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: имеЛизистрата
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
neo5 преди 8 години
Немски учени откриха... македонски учени!!! Че тази работа същата хахахаха
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да не се окаже, че цяла България е отишла да гостува на тях само :)))