"Чайка" отново в Театър "Азарян"

Постановката получи и три номинации за "Икар"
Обновена: 15 яну 2016 14:13 | 14 яну 2016 10:14, Петя Славова
0

  Снимка: НДК

"За Чехов се изисква определена доза зрялост", сподели на премиерата на "Чайка" Явор Гърдев. Именно за тази постановка той получи номинация за "Икар" 2016 г. в категорията "режисура". Владимир Пенев е с номинация за "поддържаща  мъжка роля" на д-р Дорн.  Спектакълът е забелязан с номинация и в категорията "сценография"  за впечатляващата работа на Никола Тороманов-Фичо.

Постановката може да гледаме на 22 януари от 19.30 часа. А специално обедно представление на 23 януари от 14.00 часа в Театър "Азарян" е подходящо за учениците, които още не са се запознали с превърналата се в класика творба на А. П. Чехов.

Екипът, който е събрал в спектакъла си Явор Гърдев, също е звезден - Елена Телбис, Захари Бахаров, Ованес Торосян, Владимир Пенев, Снежина Петрова и много други известни актьори.

През следващия месец представленията ще се играят на 7 и 12 февруари от 19.30 часа. Именно с този спектакъл бе открит Театър "Азарян" в НДК през ноември миналата година. Изборът на постановката не бе случаен, защото творбата на Чехов е сред емблематичните визитки на твореца, чието име носи театърът.

Явор Гърдев е номиниран за „режисура” и в „Квартет – опасни връзки след края на света”, където ролите са поверени на Снежина Петрова и Захари Бахаров, а постановката се играе в Зала 1 на НДК. Спектакълът-филм по Хайнрих Мюлер е номиниран за „Икар” и в категорията „майсторско техническо осъществяване”.

Оперния пърформанс Operville на световноизвестния Иво Димчев, чиято премиера се състоя също на сцената на Театър Азарян,  получи номинация за „Икар” - в категорията „Съвременен танц и пърформанс”. Иво Димчев има номинация в същата категория и за „Facebook Theatre” („Мозей”), който също се игра с огромен успех в най-новото пространство на НДК - ДНК.

В тази категория номинация има и спектакълът „Математика на сърцето” на Сдружение „По действителен случай”, който също се играе в ДНК.

Общо 21 са спектаклите, които получиха номинации за Икар от Съюза на артистите в България.  17 са номинираните театри, пет от които са извън София, а три от представленията са независими продукции.

Предложенията за най-престижните годишни театрални призове у нас бяха оповестени от Съюза на артистите в България, а церемонията ще се проведе на 27-ми март в София в Народния театър „Иван Вазов”. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари