Любов под съмнение в "Квартет"

Спектакълът на Явор Гърдев отново в НДК
15 яну 2016 16:13, Петя Славова
0
Любов под съмнение в "Квартет"
Снимка: НДК

Мъжът и жената - някъде след края на света, вкусили от всички опасности в интимните си връзки, опознали любовта, но опитомили ли са я...

“Квартет – опасни връзки след края на света” по Хайнер Мюлер отново ще разкаже Явор Гърдев в зала 1 на НДК на 1 февруари.

На сцената със своите "аватари" ще излязат пак Снежина Петрова и Захари Бахаров, а личните им откровения ще изкрещят многокамерно послянията си.

Премиерата бе на 12 май миналата година. “Това е проект, който се опитва да обедини три вида подход - театрален, филмов и третият, включващ необичайна технология в реално време - motion capture.”, сподели тогава Явор Гърдев.

Режисьорът поставя персонажите в 3D виртуална среда, които играят в пространство, което бива снимано от десет инфрачервени камери.  “Технологията се използва в киното и по никакъв начин не е предназначена за театъра.”, обясни още Гърдев.
 
Всичко се случва в реално време - няма нито една секунда, която е записана. Снима се с конвенционалните камери, които са разположени върху кранове и една камера над площадката. Една част от представлението се снима по конвенционален начин, като на кино. Това е първата степен на превъплъщение. След което, това снимане излиза от употреба и се влиза в motion tracking, което е съвсем друг подход, при който актьорите движат свои дигитални двойници (аватари).
 
Аватарите са изработени специално за целта на представлениeто, а дизайнът на персонажите в 2D е направен от известния художник Владимир Тодоров. Сценографията и костюмите в реална среда пък са дело на Огняна Серафимова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари