Мая Бежанска и Иван Юруков в "Петя и вълкът"

Приказката е дирижирана от Максим Ешкенази
22 яну 2016 13:14, Петя Славова
0
Мая Бежанска и Иван Юруков в "Петя и вълкът"
Снимка: Зала "България"
След като през последните четири сезона Фортисимо Фамилия неуморно представя на децата и техните родители инструментите от състава на симфоничния оркестър, тази неделя любими актьори и оркестъра на Софийска Филхармония ще разкажат още една тематична история, която въвлича всички вече познатите музикални "герои". 
 
"Петя и вълкът" е Симфонична приказка, която учи децата как да различават музикалните инструменти като асоциира всеки инструмент с различен характер. Това е най-известното произведение на Сергей Прокофиев, изумителен талант, започнал да композира музика едва петгодишен, още преди да може да пише правилно.
 
"Децата, които посещават концертите на Фортисимо Фамилия през последните години вече се срещнаха с основните музикални инструменти поотделно и успешно ги разпознават. Ето защо дойде и правилният момент да разкажем класическата симфонична приказка и да затвърдим наученото", коментира Максим Ешкенази, идейният създател на програмите Фортисимо.
 
На сцената на зала България, приказката ще разкажат двама от най-харизматичните актьори от семейството на Фортисимо. В ролята на вълка влиза актьорът от Народния театър Иван Юруков, а в тази на Петя - щурата и приказлива актриса Мая Бежанска. 
 
Музикалният спектакъл е от 11.30 часа в зала "България" на 24 януари.
 

0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари