Лилия Маравиля: С Христо Шопов сме чудесен тандем!

Атрисата за живота, театъра и киното – откровено пред Tialoto.bg
Обновена: 8 апр 2016 19:38 | 8 апр 2016 19:38, Петя Славова
3
Лилия Маравиля: С Христо Шопов сме чудесен тандем!
Снимка: архив, Булфото
Тя е от онези хора, които се радват, когато работят по много. Но не украсявайки билбордове или корици на гланцови списания. По-скоро бяга от този тип суета. Тя търси роли, които публиката харесва, тъй като е съумяла умело да претвори на екрана или на сцената. Това именно й носи щастие. И ролите й не са малко. За голяма част от тях получава и награди, но по-важното е, че е обичана от публиката. Лилия Маравиля гледаме вече в новия сезон на сериала "Връзки". "Този път влизаме по-дълбоко във взаимоотношенията на персонажите, но най-важното е, че го снимахме с голямо удоволствие", споделя актрисата.
 
И във "Връзки" и в "Love.net" героините ви са някак интернтни, което води до проблеми в любовта. Как поддържате връзката си в живота?
 
От ангажименти нямаме много време да си омръзнем, но пък винаги остава достатъчно да се скараме по малко. Всъщност тези две герини – Мила и Мика са жени, които са се оставили на инерцията, тъй като имат своята професионална реализация. А като поемеш ти кормилото, си мислиш, че си капитан на кораб. Забравяш други неща, които са важни за партньорите. Аз съм наясно, че една връзка задължително има нужда от подръжка. В моето семейство ни е интересно, защото всички сме луди, няма време за инерция. Много е важно партньорите да си имат доверие и да са със самочувствие. Това е ризковничето в една връзка. Когато партньорите се уважават, значи са готини, харесват и половинката си каквато е. Харесват я, че е харесвана от другите. Това също е много важно. Много пъти са ме питали, как възприемам идеята, че харесват мъжа ми. Как пък да не искам да го харесват! Все пак той е моят мъж. Става ми приятно. Виждам, че и на него му е добре, че съм харесвана, че имам фенове, което е задължително за тази професия. Всъщност моят мъж е много артистичен и като идем някъде, той става център на внимание. Влади Въргала на премиерата на "Година по същото време" ми каза: "Четох, че мъжът ти е голям сладур и сега виждам, че това наистина е така".
 
В този спектакъл се срещате отново с Христо Шопов.
 
Така ни се случва, че през някакъв период от време се срещаме. Първо бе през 90-те години в "Индиански игри", след което се събрахме в Love.net. С този спектакъл се събираме пак, но за първи път на театралната сцена. Партнираме си много добре. През тези години не се виждаме, и като се случи да играем заедно имам чувството, че никога не сме прекъсвали. Той е козирог като мен и е страшно отговорен. Приличаме си в това отношение. Работим без да се разсейваме. Няма разкатавки - да си разкажем това-онова. Знаем какъв резултат гоним. Той е абсолютен перфекционист, какъвто съм и аз и в това отношение сме чудесен тандем. Режисьорите твърдят, че има химия между нас, което е много печелившо като формула, защото не се случва при всички актьори. В киното си давам сметка колко е важно подобно условие. Ако актьорите, колкото и да са прекрасни, не стоят добре на екрана, няма как да се получи. Киното е такъв пъзел, който трябва да нареди режисьора и хората, които си партнират, е добре да си отиват, за да им повярва и зрителя. И сега със спектакъла "Година по същото време" режисьорът Георги Михалков твърди, че имаме много добра химия. Вярвам, че е истина, тъй като се усещаме на сцената. Като ми се насълзят очите, виждам, че и неговите са такива отсреща.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Алооо, писача, виж си правописа!!!
1
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Love. net e наистина много хубав български филм с тази кака, Шопов и Захари Бахаров и Койна Русева и Диляна Попова.