Холивудски актьор ще участва в наш спектакъл

Бен Крос пристига в България, за да разказва истории с ансамбъл "Българе"
24 апр 2016 11:41,
11
Холивудски актьор ще участва в наш спектакъл
Снимка: Facebook

Прочутият холивудски актьор Бен Крос пристига в България, за да разказва истории заедно с ансамбъл "Българе". Той се е снимал в близо 80 чуждестранни филмови продукции и ще опита да пресъздаде сюжета в новия спектакъл на трупата "Осмото чудо".

Сценарист, режисьор и хореограф на постановката е продуцентът на ансамбъла Христо Димитров. Подготовката за голямото събитие се състоя в Копривщица, като тя съвпадна и с честванията на 140-годишнината от Априлското въстание.

"Днес ние въстание няма за къде да вдигаме и няма за кого да се бием. Ние правим духовна революция", заяви пред Dnes.bg хореографът Христо Димитров.

Спектакълът "Осмото чудо" е естествено продължение на най-популярното музикално-танцово представление на "Българе" - "Това е България!", което тези дни отбеляза 13 години от премиерата си.

Новият мащабен проект представя богатството на родния фолклор в неговото многообразие и неподражаема ритмика. Очаква се участие да вземе и холивудският актьор Бен Крос.

"Поканих го като един човек, който вече познава българския фолклор по-добре, отколкото 99% от българите и като един човек, който вече е решил да живее в България и както казва да умре тук", каза още Димитров.

Акцентът в "Осмото чудо" е върху разнообразната гама от музикални размери в българския фолклор.

"Усещането е невероятно, този дух го нося от малък", споделя един от участниците в събитието.

"Живееш с традициите и преживяваш това, което са чувствали нашите прадеди", твърди друг участник.

По атрактивен начин зрителите ще бъдат преведени през сценични картини. Премиерата на спектакъла ще бъде на 14 юни в НДК.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
1
 
! Отговори
Дърт Крейзър преди 7 години
без да го търся в нет-а ми е ясно ,че този е толкова актьор ,колкото и десетките бразилци ,дето играха в нашенския футбол
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Илюзията на суетата е голяма. Компенсира ниската култура.
3
4
 
4
 
! Отговори
wonder преди 7 години
А някой обяснил ли му е, че го канят в доооолна халтура? И изобщо как се превежда думата халтура на английски? Или естрада?
2
9
 
5
 
! Отговори
до 2 преди 7 години
Абе каза ли нещо или пръдна? Защото малко на мaнгалски ми изглежда това, дето си го написал.
1
12
 
8
 
! Отговори
Гошу преди 7 години
Бен Крос изобщо не е прочут Холивудски актьор, снимал се е все във второкласни продукции. Отделно той ЖИВЕЕ в София от много години, просто му е харесало тук и е останал. Аз лично съм го виждал в едно заведение, май "Целувката" се казваше, до петте кьошета, пиеше си кафето. Така че изобщо не е за чудене, че взима участие в разни такива продукции, след като си живее тук.