Откраднат живот с Дария Симеонова

Няма роля, която не бих изиграла, казва актрисата
Обновена: 10 май 2016 13:47 | 10 май 2016 13:44, Илияна Николова
7
Откраднат живот с Дария Симеонова
Снимка: Ивайло Петров

Зрителите познават Дария Симеонова като Наталия от сериала "Откраднат живот". Виждали сме я и в трети сезон на хитовия сериал "Под прикритие". За ролята си на Хор в постановката "Антигона" на театър "София" получава номинация за "Икар" за поддържаща женска роля и номинация за "Аскеер" за изгряваща звезда. Номинирана е и за "Икар" за най-добра водеща женска роля в представлението "Презрението" на Крис Шарков. Вижте едно интервю с актрисата пред Az-jenata.

Какво харесваш и какво не в твоята героиня Наталия?
 
Не харесвам това вкопчване. Не харесвам тази обсесия и фиксация. Това просто е много различно от мен. Това може би е чертата, която никога няма да обикна в нея. Но иначе харесвам смелостта, дързостта, откровеността ѝ. Харесвам дори това, че е наивна на моменти. Тя толкова много си вярва понякога, че чак се обърква.
 
Предстоят моменти в сериала, в които тя наистина няма да знае какво да направи.

Коя роля ти е най-трудна – близката до теб или коренно различната?
 
Много хубав въпрос. Изключително трудно е да играеш нещо много близко до теб самия. Защото в един момент заставаш пред 300 човека в залата или 40 човека снимачен екип и трябва да покажеш най-дълбоките и най-лични преживявания. Точно онези неща, които идват от дълбината на душата ти.
 
Да разкриеш себе си пред хора, които не те познават, да се оголиш и да кажеш "ето това съм аз – яжте ме!". Ето така те кара да се чувстваш близката до теб роля.
 
Тоест е много по-трудно, отколкото да се разголиш просто физически?
 
Много повече! Това наистина е най-трудното, защото хората са много добри в това да се крият и да слагат маски, да поддържат бонтона на социума. Но когато трябва да си онова най-дълбоко и съкровено ти е наистина трудно.

Има ли роля, която не би изиграла?
 
Няма. Напротив, аз обичам предизвикателствата. Дори тези може би най-трудни неща, за които си говорим, не ме плашат чак толкова, защото актьорът трябва да умее да преодолява себе си. Като да скочиш от скала. Когато ти дадат роля, имаш два варианта – да се откажеш или да скочиш. Аз избирам да скоча!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
14
 
! Отговори
Ирина преди 7 години
До АнонименВие изобщо гледали ли сте ли сериала щом коментирате? Тя НЕ играе лекар!
5
15
 
6
 
! Отговори
Селтака преди 7 години
До АнонименДа, ти как мислиш са я взели. Сигурно е лапала патоци с километри.Явно сериала не се гледа и за това има такава статия. Това ми прилича на скрита реклама.Но бъдете спокойни неразумни юроде, въпреки рекламата, пак няма да го гледам!
4
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не играе добре в тази роля. Рецитира си репликите и това и пречи да влезе в образа. В резултат не може да накара зрителя да повярва, че гледа лекар. Впрочем, всичко това важи за половинта от актьорите в сериала.
3
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
симпатична е, но като актриса е гола вода.....
2
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Порно роля дали ще изиграе?
1
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нямам против момичето, симпатично е, но е мнго скована. Има роли, които просто не може да изиграе. Човек трябва да има малко самокритика в крайна сметка.