Спектакълът "Валентинов ден" отново на голямата сцена

Жорета Николова, Светлана Янчева и Валентин Ганев пред Bulgaria ON AIR
30 дек 2016 14:30,
0
Спектакълът "Валентинов ден" отново на голямата сцена
Снимка: bgonair.bg

След почти 10-годишно отсъствие "Валентинов ден" отново ще изгрее под светлините на прожекторите. И макар че постановката е останала дълбоко в душите на актьорското трио Жорета Николова, Светлана Янчева и Валентин Ганев – те признават, че вълнението е като за първи път.

"Валентинов ден" е една машина на времето, едно пътуване назад във времето – емоционално и фактологично. Връщане в едни младежки години", коментира пред Bulgaria ON AIR Валентин Ганев.

"Ние говорим на общ език и веднага, като влязохме в това пространство и си видяхме декора, вълнението се появи. Самата пиеса, текстът, почнаха да ни изплуват разни неща", каза и Светлана Янчева.

И въпреки че често пъти се говори, че родната култура е в криза, актьорите смятат, че изход има.

"Аз не съм привърженик на оплакването и на казването колко е тежък нашият труд, защото битието на всеки човек не е леко", допълни Валентин Ганев.

Той коментира и политическата ситуация в страната.

"Политиците много често, обиждайки се или искайки да кажат нещо един срещу друг, използват думата "театър", с което пък обиждат нас. Трябва да има механизми да се подпомага изкуството", заключи Ганев.

В края на годината каква е равносметката за актьорското трио Валентин Ганев, Светлана Янчева и Жорета Николова – разказва Михаела Карабельова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари