Спомен за Крикор Азарян с "Чайка"

Прожекция на постановката на 15 март
8 мар 2017 10:15, Петя Славова
0
Спомен за Крикор Азарян с "Чайка"
Снимка: ТБА

Прожекция на "Чайка" подготвят от Театър "Българска Армия" в памет на Крикор Азарян. Събитието ще се състои на 15 март от 19:30 часа на сцена-клуб "Максим".

Именитият български режисьор е роден на същата дата през 1934 г. Изборът на "Чайка" също не е случаен. Това е един от последните шедьоври на Професора.

Творбата от А. П. Чехов, Азарян постави на сцената на Военния театър през 2007 г.  В записа ще може да видим последните репетиции на Азарян, непосредствено преди премиерата.

"Чайка" на Азарян съчетава силното мъжко присъствие на Иван Радоев, Милен Миланов, Георги Новаков, Мирослав Косев, Иван Ласкин, Иван Бърнев. Там е и зрелостта на женското въздействие на Меглена Караламбова и Бойка Велкова, отбелязват от театъра.

Енергията и чарът на Анастасия Ингилизова и Александра Сърчаджиева допълват усещането за стихията на живота във всички регистри на драматизма.

Доайенът на българската режисура Крикор Азарян събира енергиите на поколенията в ударна вълна на съвременно внушение за драматичните парадокси на живота като болка и красота.

Постановката, която професорът поставя по случай 75-тия си рожден ден, е неговият последен подарък към публиката на Военния театър.

На 15 март тази година професорът щеше да навърши 83 години. 38 години Азарян твори на сцената на Театър "БЪЛГАРСКА АРМИЯ" и след себе си оставя постановки като: "Вишнева градина" (1974 и 1995); "Лулу" (1991); "Опит за летене" (1996); "Буре барут" (1999); "Трамвай желание" (2006) и много други.

Прожекцията е с вход свободен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари