Йоана Буковска "влезе" в Алеята на славата пред Театър 199

Радена Вълканова и Георги Спасов също поставиха отпечатъци
19 апр 2017 16:30, Петя Славова
3

Виж други галерии »

Йоана Буковска, Радена Вълканова и Георги Спасов "влизат" в Алеята на славата пред Театър 199 "Валентин Стойчев".

Днес тримата актьори ще положат своите отпечатъци пред театъра, а паната ще бъдат монтирани на "стената със стъпките" на 5 май преди премиерата на "4000 мили" от Ейми Херцог.

Художественото оформление и изработката на паната отново се осъществява от инж. Симеон Симеонов - един от създателите на Алеята на славата, а авторските шаржове на актьорите са на карикатуриста Ивайло Нинов.

"4000 мили" носи на Ейми Херцог наградата "Оуби" за драматургия и номинация за "Пулицър". Това е първа сценична реализация у нас на текст от младата американска звезда. Преводът е на Искра Ангелова. Постановката е на Владимир Люцканов, сценографията - на Марина Янева. В актьорския екип са Меглена Караламбова, Николай Желев, Катерина Стоянова и Елена Иванова.

Йоана Буковска, Радена Вълканова и Георги Спасов имат много емблематични роли на сцената на Театър 199 "Валентин Стойчев" през последните 15 сезона.

В актуалния репертоар на най-малката ни столична сцена зрителите могат да ги видят в представленията "Госпожица Юлия", "Симулатор за чифтосване", "Рибарят и неговата душа", "Малка пиеса за детска стая", "Приятнострашно", "Хората от Оз", "Вечерен акт", "Уилям Шекспир - пълни съчинения", "Пробен срок", "Храбрият шивач" и "Барон Мюнхаузен".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
2
 
! Отговори
ani преди 6 години
До доктор Нерез Нямам спомен да е била хубава. Лигава - да, но хубава?
1
3
 
7
 
! Отговори
доктор Нерез преди 6 години
Ужас, много е погрозняла. Само като си помисля каква беше в Дунав мост, ох на дядя