Спомен за певеца: "На нея с обич! Емил Димитров"

Спектакълът - на 3 ноември в зала 1 на НДК
1 ное 2017 10:09, Петя Славова
5
Спомен за певеца: "На нея с обич! Емил Димитров"
Снимка: OXYMORON Factory

Към музиката и живота на Емил Димитров ще ни върне спектакълът, посветен на големия български музикант "На Нея с обич! Емил Димитров“  или "To Her, with Love! Emil Dimitrov”. Може да го гледаме за последен път на сцената на зала 1 в НДК на 3 ноември, като за първи път ще е със субтитри на английски език.

Певецът изпя 400 песни, сред които и българските хитове "Моя страна, моя българия", " Ако си дал“ и "Писмо до мама“. Емил Димитров успя да продаде повече от 70 000 000 плочи и за първи път събра 80 000 зрители на концерт през 60-те години на миналия век.

Всички знаем името му, но познаваме ли историята му. Именно спектакълът ще ни го разкаже моментите, изпълнени с възходи и падения, с успехи и лични трагедии, с увереност и съмнения.

На сцената се редуват картини, описващи най-важните моменти в живота на Емил и песни, които продължават да ни вълнуват.

 В спектакъла, преплетени в историята и сами разказващи история, звучат в изпълнение на актьора Даниел Цочев и под съпровода на симфоничен оркестър, 16 от незабравимите песни на Емил Димитров. Сред тях са: "Моя страна”, "Ако си дал“, "Писмо до мама”, "Само тази нощ“, "Джулия“, "Арлекино“, "Без грим“, "Върни ми времето“, "Ние се оженихме“, "Нашият сигнал“, "Вън вали“. Оркестрациите на песните са създадени под ръководството на доц. Христо Павлов.

В ролята на музикалната икона е актьорът Даниел Цочев. Режисьор на спектакъла е актрисата Снежина Петрова. Стилната черно-бяла сценография и костюми на Свила Величкова допълват усещането за епохата. Автор и продуцент на спектакъла е Нели Бенова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В близките 100 години едва ли ще се роди такъв като Емил Димитров! Бях дете когато за пръв път го гледах по телевизията по 1-ва програма то тогава само тя беше. Като неговият глас няма дълбок и мек като кадифе. Песните му бяха смислени докосващи и галещи душата. Беше певеца на народа. На концерти имаше и правостоящи залите се пукаха по шевовете от народ. Лили Иванова не е събирала толкова зрители колкото той събираше. Но това беше една друга епоха която остана в миналото и изгубена безвъзвратно.
4
0
 
15
 
! Отговори
eve1 преди 6 години
Един от най-великите ни творци!Казвам творци,защото той не е само певец,той пише текстовете,пише музиката,свири на музикални инструменти на своите песни някои от които са достойни да бъдат и химн на България!
3
0
 
22
 
! Отговори
Иванова преди 6 години
Хей ***, ти който гласуваш с минус. Ти си срам и позор за българската нация. Скрий се и не вдигай глава, а я наведи за дълбок поклон пред този велик човек, певец и композитор.Ти навярно и името си не можеш да напишеш правилно, а камо ли да осъзнаеш какво е оставил след себе си Емил Димитров. Прекланям се пред паметта на Човека и лека му пръст.
2
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Песните на Емил са класика,защото бяха насочени към сърцето и мозъка на човека, а не само към портфейла му. Той бе човек, а не не напълнена със силикон плейметка, пееща чалга. Днешните чалгаджии и 100г. да пеят не могат да изпеят песен като "Моя страна".
1
1
 
26
 
! Отговори
bolbov преди 6 години
Така беше при социализма,даже и в естрадата беше епоха,а не квичене и мънкане както сега.