Президентът Радев почете Васил Михайлов

Актьорът получи почетен знак за 80-ия си юбилей
5 апр 2018 11:50, Петя Славова
30
Президентът Радев почете Васил Михайлов
Снимка: БТА

Държавният глава Румен Радев връчи почетен знак на Васил Михайлов за приноса на актьора към българската духовност и култура и по повод неговата 80-годишнината, съобщиха от прессекретариата на президента.

Държавният глава е отличил легендарния артист в сряда вечерта на сцената на театър "Българска армия", където Васил Михайлов играе повече от 50 години. Снощи той се е превъплътил в ролята на Стоян Глаушев в постановката "Железния светилник".

Още по темата

Румен Радев и съпругата му Десислава Радева са били сред зрителите на представлението, след края на което творческият състав на театъра и президентът са поздравили актьора и са отбелязали 80-годишнината му.

Още дълги години бъдете капитанът на българската доблест и на народната любов, пожелал Румен Радев на Васил Михайлов, който е изиграл стотици роли на сцената и екрана, а емблематично остава превъплъщението му на капитан Петко войвода в едноименния сериал.

Държавният глава е заявил, че за него е чест да засвидетелства почит и благодарност от името на целия български народ и многобройните поклонници на актьора. "Вие сте войвода, предрешен като наш съвременник, вие сте хан, генерал, хаджия, хъш, вие сте човек с горда осанка и неподражаемо мъжко присъствие", обърнал се президентът към Васил Михайлов.

Президентът е поздравил актьорския състав и екипа за невероятната им работа по постановката "Железния светилник". Преживяхме и продължаваме да живеем в трудни години, но в никоя от тях българският театър не пустееше - той бе светилникът за мнозина и вярвам, че ще продължи да бъде такъв и занапред, е заявил още президентът Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дайте му достойна пенсия,не медали.Респект бай Василе
2
1
 
27
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Браво!
1
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ !!!