Що е то документален театър?

Или разкажи ми, за да ти разкажа...
20 апр 2018 20:04,
2

Алтернативният театър привлича все повече интересът на публиката. Не, защото конвенционалният е отживелица и е омръзнал, а защото нестандартното винаги привлича вниманието.

Вербатим спектакъл – техника с документални и истински текстове, които актьорите слушат в ушите си, докато са на сцената.

Колко огромно предизвикателство за актьора е интересната техника и какво точно представлява, разказва в предаването "Околосветско" по Bulgaria ON Air актрисата Неда Спасова – кралица на розите.

"Техниката е интересна, защото това е един истински разговор, от който ставаш част", споделя тя, чиято идея всъщност е вербатим спектакълът.

Спасова е основател на студиото за документален театър VOX POPULI, което поставя на сцената социално наболели и значими теми от живота, културата, политиката, журналистиката.

За тази цел се използват поредица от интервюта с реални хора. Актьорите слушат в ушите си разговорът и не знаят своите реплики.

"Това не е пълна импровизация. Имаме поставена сцена. Изглежда като истиски театър, като изключим, че ние сме със слушалки и микрофони.

Предизвикателството идва от това да слушаш партньора си в слушалката, както и този - на сцената", разказа звездата от филма "Дамасцена".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари