За първи път: Грандиозно шоу с динозаври идва у нас

Спектаклите ще бъдат през април следващата година
16 май 2018 12:23, Александър Попов
11
За първи път: Грандиозно шоу с динозаври идва у нас
Снимка: СМЕ

Световната продукция Walking with dinosaurs – The Arena Spectacular, базирана на отличените с редица награди серии на BBC Studios, ще посети България за първи път. Това ще стане от 26 до 28 април следващта година в зала "Арена Армеец".

Шоуто се ражда в Австралия, където след дълго планиране, спектакълът оживява в Acer Arena в Сидни през януари 2007. Следват гастроли в Северна Америка, Европа и Азия, привличайки рекорден брой зрители.

Гледано от над 9 милиона души в повече от 250 града по целия свят, Walking with dinosaurs – The Arena Spectacular стартира новото си световно турне в Нюкасъл, Англия на 20 юли тази година. Планираната международна обиколка ще превземе арените из цяла Европа. Продукцията на стойност 20 милиона долара, включваща най-съвременните технологии, е най-голямото и впечатляващо шоу за динозаври в света.

То ще разкрие внушителните размери и промените, настъпили в динозаврите според последните научни изследвания. Global Creatures, оглавявано от Carmen Pavlovic.

"Развълнувана съм, че Walking with dinosaurs – The Arena Spectacular поема на международно турне. Новото поколение трябва да види тези зверове с истински размери във внушителния спектакъл, който е ненадминат по мащаб и качество. Много от нашите създания са се променили от предишното турне, като сега имат характерни пера, гребени на главата, придатъци на опашките, отразяващи последните открития в науката. Шоуто задължително трябва да се види от всички, независимо от възрастта", казват продуцентите от Global Creatures.

Зрелищният спектакъл, с продължителност час и 40 минути, представя емоциите на динозаврите, с реализъм като на кино. Той представя както защитните реакции на растителноядните динозаврти от по-ловките хищници така и преходът на месоядните към движение на два крака.

В шоуто са представени 9 вида динозаври - Тиранозавър Рекс, Платеозавър и Лилиенщернус от Триасичния период, Стегозавър и Алозавър от Джурасик периода, и Торозавър и Утараптор от Кретацеос период. Най-големият от тях, Брахиозавър, е 11 метра висок и 17 метра дълъг.

Екип от 50 човека – включително инженери, художници и експерти по аниматроника – са работили една година за изграждането на продукцията.

Спектакълът пресъздава историята на света, от разделянето на земните континенти и преходът от безплодната пустиня към пълните с живот зелени прерии до удара на голямата комета, която се сблъсква със Земята и води до изчезването на динозаврите.

Българските зрители ще видят 4 представления в три поредни дни – 26, 27 и 28 април.

Билетите са на цени от 30, 50, 70 и 90 лева, и и могат да бъдат закупени в мрежите на Тикетпро и Ивентим. Продажбата им стартира на 18 май. Всеки от спектаклите в "Арена Армеец" ще бъде с лимитиран капацитет до 5 000 души, уточняват организаторите от София Мюзик Ентърпрайсис.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: динозавриАрена Армеец
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Ггп преди 5 години
Как така са идвали същите ли са били защото ги гледах по сутрешния блок и казаха че посещават България за първи път
11
1
 
2
 
! Отговори
gogo преди 5 години
Динозаврите били от ТРИАСИЧНИЯТ,ДЖУРАСИК и КРЕТАЦЕОС периода....Боже колко мъка има на тоя свят божееееееее
10
0
 
3
 
! Отговори
Може ли толкова преди 5 години
НЕИНФОРМИРАНИ журналисти или дописници: тези високотехнологични динозаври бяха във ВАРНА, БУРГАС ( може и в др. градове през м.юли, август 2017.10 лв. вход.Голям шум, музика, но малко посетители.Виждаше се и отвън. Но който плати "яхаше динозавра.Интересно беше в началото.След това ни се надуха главите от шум, миризми( кебапчета наоколо).Не можем да се разхождаме спокойно.Като на панаир през 1955г.
9
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Динозавриет са умрели от глад, защото не е имало от кого да бозаят...
8
6
 
0
 
! Отговори
преди 5 години
Не разбрах това концерт на Л. Иванова ли ще е или какво..?
7
1
 
2
 
! Отговори
До 5 преди 5 години
За динозаврите не знам ,но твоя мозък явно е ,,пуснат на свобода".На колко годинки си?
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
кое е за първи път? надуха ми главата теь динозаври миналата година цяло лято се чуваше на км ръмжене, шум, аман от панаири
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да пускат динозаврите на свобода, това е гавра да ги държат в плен и да ги развяват по изложби, никой не заслужава такава съдба
4
0
 
3
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До тнтИ Тиранозавъра е живял през креда, а не през триас, ама какво да се прави. Некадърни журналисти които и една статия немогат да напишат защото ги мързи поне да проверят нещо преди да публикуват преведеното от Google Translate. Те и затова статиите им са толкова некадърно написани. Защото само копи и пейст без грам мозъчна дейност.
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз се радвам на птиците и вярвам, че наистина са потомци на динозаврите.
2
0
 
10
 
! Отговори
тнт преди 5 години
На никой няма да му навреди,ако се ограмоти малко. Периодите от Мезозойската ера,в която са живели повечето динозаври са ТРИАС/ а не "триасичен..."/, ЮРА/а не "джурасик..."/ и КРЕДА /а не "кретацеос.../. Учи се в средното училище,но някои са бягали от час.
1
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
кога един човек разбира най-много от динозаври?- когато е на 4 години- когато стане палеонотолог- когато има син на 4 години