Театрални страсти: Стартът в "Народен театър"

Сезонът започва с "Един безумен ден или Сватбата на Фигаро"
14 сеп 2018 12:15, Петя Славова
2

Народният театър Иван Вазов дава стар на новия сезон. В два премиерни дни, на 27 и 28 септември, "Един безумен ден или Сватбата на Фигаро" ще предизвика празнична еурофия за душата и сетивата. 34 години по-късно безсмъртният текст на Пиер дьо Бомарше ще бъде представен на Голямата сцена на Народния театър.

"Това е чест за целия екип и за мен персонално. Ще бъде едно голямо удоволствие за всички. Болшинството са млади, много талантливи актьори. Като материя този спектакъл е особен. Не помня да има такъв тип представление. В основата е този велик текст на Бомарше", каза режисьорът Михаил Петров пред Bulgaria ON AIR.

За най-младата актриса в постановката - Джулия Бочева, е огромно предизвикателство и удоволствие да участва в спектакъла.

"За мен това е първа голяма роля. Това е голяма отговорност. Най-вече се надявам аз да дам. На мен ми е дал процесът, сега е време аз да дам. Това е представление, изпълнено с много позитивизъм", сподели тя.

"Надявам се театърът да се променя и да има много голяма палитра. Да се прави все повече театър, който да разтоварва хората, да внушава морал и ценности", каза още Джулия.

"Очевидно театърът вече трябва да търси нови форми, защото с психологическия театър трудно може да се спечели публиката. Театърът трябва да си отвори блендата", съгласи се Михаил Петров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
***** преди 5 години
Когато залагат на пеене в дадена пиеса поне да пеят / гледайте в театър ЗАД КАНАЛА - Ритъм енд блус 1 и 2-ра част , за да видите как се прави/. Посредствена постановка.
1
0
 
2
 
! Отговори
месара преди 5 години
абе къв народен театър?! народа гледа интелектуални предавания - вип, биг, мис, плейки, танцувай, пей, ферми, чай, кафе,........, ииииии турски сериали!