Връзката между секс и любов – отговорите в заклеймена пиеса

"Сексът - начин на употреба" ще може да се види на 5 ноември
29 окт 2018 11:23, Анисия Иванова
1
Връзката между секс и любов – отговорите в заклеймена пиеса
Снимка: Bulgaria ON AIR

Една мъдра мисъл гласи, че хората в днешно време не се срамуват да говорят за секс. По-скоро им става неудобно, когато става дума за любов. "Сексът - начин на употреба" е пиеса, която е заклеймена като нецензурна в родната й Италия, но е послужила за стимул на Николай Волев да я адаптира и постави на родна театрална сцена. В този смел творчески експеримент той възлага 27 роли на една млада актриса – Кристина Топалова.

Резултатът ще може да се види на 5 ноември от 19:30 ч. в "Сити Марк Арт Център" в София.

"Сексът и любовта са свързани. Не бива да се делят. Ролите са различни – от малко дете, до мъдрец. Трудно е, но е много интересно. През няколко минути трябва да сменям настроението и ролята си. Имам малък театрален опит. Чувствам се голяма късметлийка, че това се случва. Това, което искам да стигне до хората е усещане за лекота, забавление и радост", сподели Топалова в "България сутрин". 

Режисьорът Николай Волев обясни пред Bulgaria ON AIR, че в постановката става дума за върховната красота на съчетанието между секс и любов.

"В Италия от векове се знае, че вратите на разврата са широко отворени за католическата църква. Но за обикновените хора е било забранено. Получи се чудесно съчетание между текста и 12-годишното ми очакване да се появи актриса, която ще се осмели да изиграе тези 27 роли. Изисква се и смелост, освен талант", уточни Волев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Секса е за животните, любовта са хората, а любов и секс за ценители и естети !