С наранен крак, но голям инат! Още в петък Стояна на сцената

В "Столетие мое" актрисата ще играе в инвалидна количка
7 ное 2018 09:00,
31
С наранен крак, но голям инат! Още в петък Стояна на сцената
Снимка: архив, Булфото

Голямата актриса Стоянка Мутафова може да се качи отново на сцената още в петък в Сатиричния театър въпреки незарасналата рана на крака й, съобщи за "Монитор" нейният мениджър Евгени Боянов, който я посещава всеки ден.

Днешното представление на "Г-жа Стихийно бедствие" на Открита сцена "Сълза и смях", в което Стояна трябва да танцува и да прави везна, е отменено, но вдругиден в "Столетие мое" героинята й според режисьорската концепция през цялото време се движи с инвалидна количка и неуморната прима се надява, че ще може да се справи.

Още по темата

"Всички места в салона на Сатирата са предварително разпродадени и Мутафова държи да изпълни ангажимента си към своята вярна публика", подчерта Боянов.

На 14 август, по време на турне, първата дама на комедията нарани крака си в хотел в курорта Албена. След инцидента тя изигра още няколко представления, но тъй като състоянието й се влоши, следващите паднаха, а актрисата трябваше да прекара около месец във Военна болница.

В момента тя все още чувства дискомфорт и се налага личният й лекар да я посещава ежедневно в дома й за промивки, превръзки и т.н., защото подобни рани заздравяват трудно и крият риск на нейната достолепна възраст.

Почти 97-годишната звезда си дава сметка за това, ето защо след петъчното излизане на сцена ще си позволи по-дълга почивка за възстановяване. Неотлъчно за нея вкъщи полага грижи дъщеря й – Мария Грубешлиева-Муки.

Духът на актрисата обаче е на висота и за своето завръщане тя се е прицелила в датата 2 февруари 2019-а, когато ще навърши 97 години.

За рождения й ден е предвиден грандиозен гала-спектакъл в зала 1 на НДК с участието на множество знаменити гости.

За тази среща с публиката Г-жа Стихийно бедствие се надява, че отново ще бъде в обичайната си форма, с която винаги е радвала поколения почитатели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
9
 
23
 
! Отговори
чичо преди 5 години
най подходяща за нея е пиесата "МУМИЯТА",ама човешкото око е ненаситно ,книга Гинес,слава и пари !!!!!
5
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей, това вече е извращение, но извратеняци са и тези които и се възхищават и подкрепят....
4
5
 
51
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 5 години
А бе то хората винаги ще и се радват, ама са отишли и за удоволствие и добро настроение, а не да гледат, почти Столетница Стояна, как са клечи на инвалидния стол и да треперят, дали ша устиска до края на театъра бе...Ами то всичко най-добро може да са каже за нея и всеки ще и се кланя, ако и да си седи в къщи и да си гали котката...Що и е тоя зор, да я погребат под сцената ли иска? Изкуфяла работа бе...Ама и тея, дето и угаждат, и те гледат покрай името и, некой лев да изкарат-туй им е важното
3
16
 
20
 
! Отговори
Путин помогни преди 5 години
Искаме отново СССР ,искаме да се ме при тях за по голяма сигурност ! Вижте дружбата със запада до къде ни доведе ,вижте как се циганнизира държавата !
2
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бабата вече е хахо, пък останалите й се възхищават
1
3
 
40
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Нужно ли е.....